If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zenimax vysvětluje účtování poplatků za TESO

Záleží na zvolené platební metodě.

Články z posledních dnů přinutily Zenimax Online k oficiální reakci ohledně zvláštního způsobu blokací peněz za eventuální budoucí měsíční poplatky The Elder Scrolls Online.

"U kreditních i debetních karet a PayPal nic neúčtujeme do doby, než uplyne obsažených 30 dnů hraní zdarma. Pouze provádíme autorizační kontrolu, abychom se ujistili, že jde o validní platební metodu. Na vašem účtu tak můžete vidět dočasné zablokování vašich peněz, než je verifikace kompletní. Tato autorizace obvykle trvá jen krátkou dobu, v závislosti na bance, než je odstraněna," vysvětlil ve FAQu výrobce hry.

Podle něj to je pouze rutinní záležitost, která má pomoci k ochraně komunity před podvodným chováním. Týká se karet Visa, MasterCard, předplacených karet či American Express, u nichž to může trvat 3-7 dny.

Dosud to zní, že je všechno v naprostém pořádku a nic se neděje, ale pozor: hráčům, kteří používají v České republice nerozšířené platební metody, jako Webmoney, Ideal, PaySafeCard, Giropay či GameTime Cards, bude ihned po volbě modelu předplatného stržena plná částka z jejich účtu. Tento herní čas pak začne běžet až poté, co vyprší úvodních 30 dnů zdarma, musel současně přiznat Zenimax.

Páteční startovní filmeček

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image

The Elder Scrolls Online

PS4, Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments