Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Score se raduje z návratu na 12 tisíc výtisků

Srovnává se s Levelem s rozdílem 5 tisíc kusů.

Vlastní zpráva - Je to docela paradoxní. Přestože poslední čísla Score přišla na stánky s několikatýdenním zpožděním, kvůli němuž obsah zestárl (v březnu recenze lednových her apod.) a plné hry se spíš jen recyklovaly pouhým přidáním datadisků, odbyt časopisu slaví obrovský úspěch, kterému je v dnešní internetové době skoro až těžké uvěřit, že by si tolik lidí kupovalo papírák za nemalé peníze.

"Máme radost? Máme radost," jásal včera na Facebooku šéfredaktor Score Jan Vrobel. Přihodil obrázek s posledními údaji z auditu ABC ČR, do nějž dal vedle sebe data týkající se obou konkurentů na poli tištěných herních časopisů, aby tak upozornil na propastný rozdíl: zatímco jeho Score za 200 Kč se v únoru prodalo úctyhodných 12325 kusů, Levelu za poloviční cenu 7550 kusů.

V prosinci přitom Score mělo na kontě jen 9 tisíc kusů, čili v zimě došlo k výraznému nárůstu až na hodnoty, s jakými se při odchodu loučil minulý šéfredaktor Mikoláš Tuček. Nezbývá proto než vydavatelství Omega Publishing pogratulovat. V dubnovém 243. čísle má být plnou hrou Red Faction: Guerrilla, ty ostatní můžete ze screenshotů tipovat zde.

Level oproti tomu naposledy zažil opačný vývoj, když ve srovnání s lednem o pár stovek kusů v únoru spadl, po listopadu jen s 6 tisíci je na tom však pořád dobře. Jeho vydavatele Ondřeje Průšy ze společnosti Naked Dog jsme se chtěli optat, jak si vysvětluje tak strmý nárůst Score za dvojnásobnou cenu, ale tuto zimu-jaro je dlouhodobě v Thajsku. Minulá redakce ještě pod Burdou to přičítala vyššímu nákladu oproti Levelu, ale ten už je nyní u obou časáků prakticky totožný: 17 tisíc vs. 19 tisíc.

K tématu čtěte také:

Obálka posledního čísla Score vydaného v půlce března

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments