If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us pro PS4 asi 20. června?

Plus pokus o videosrovnání a jak to má být s vylepšováním grafiky pro konverzi?

Sony zatím mluvila pouze neurčitě o "létu 2014", avšak konverze loňského hitu pro PS4 (detaily) je asi mnohem blíže, než jsme všichni předpokládali.

Nemůže být totiž náhoda, že v noci na dnešek několik předních amerických obchodů začalo shodně uvádět datum 20. června na produktových stránkách The Last of Us: Remastered. Konkrétně se objevilo na webech Target, GameFly či Best Buy.

Magazín CinemaBlend se jinak domnívá, že to nefunguje tak, že by nyní Naughty Dog v konverzi museli zvedat kvalitu grafiky, jak si většinal lidí myslí. Naopak prý minule na PS3 muselo být The Last of Us ořezáno kvůli limitovanému výkonu sedm let staré konzole, zatímco teď na PS4 údajně mohou být použity zdrojové podklady ve vyšší kvalitě podobné té, v níž je grafici a animátoři původně před lety vytvořili. Odvolává se na způsob tvorby modelu Nathana Draka pro sérii Uncharted, který se prý nejprve zrodí v extrémně vysokém počtu polygonů a ty se pak postupně snižují, dokud je daná konzole nerozchodí.

Máme tu také další pokus o videosrovnání PS3 a PS4 verze, který stejně jako v pátek u statických obrázků trpí tím, že čerpá z jediného dosud oficiálně zveřejněného materiálu z Remastered se scénou s žirafami.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments