Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Upíři a vlkodlaci si rozjeli v The Elder Scrolls Online výnosný byznys

Šedá ekonomika zpestřuje hru + návod.

Vlastní zpráva - Už o tom sice jednou šla řeč v souvislosti s neoficiálním tržištěm, ale proč se k tomu nevrátit, když jde o jeden z nejzajímavějších fenoménů spjatých s MMORPG The Elder Scrolls Online.

"Hráči momentálně platí upírům a vlkodlakům, aby je pokousali. Ta lykantropie se totiž získává poměrně složitě a zvlášť, když už se tvoří jednotky domobrany, které ty bestie cíleně vybíjí," vysvětlil recenzent EG Martin Frey, který vyřkne svůj ortel nad hrou již zítra.

Na rozdíl od třeba The Walking Dead, kde se hráči snaží kousnutí všemožně vyhnout, to v TESO funguje naopak. Hráči vyloženě prosí potkané upíry a vlkodlaky na ulicích města, aby je kousli, a jsou jim za to ochotni zaplatit až 35 tisíc zlatých. Tato spontánně vzniklá šedá ekonomice zpestřuje hru od tradičního koloběhu questů a příjemci kousnutí vydrží efekt po zbytek jeho hraní.

Watch on YouTube

Jelikož veškeré NPC postavy, které mohou hráče nakazit, jsou často mrtvé nebo nepotkatelné, ač se na ně pořádají hromadné nájezdy, bývá toto doprošování a placení jiným živým lidem jedinou dostupnou cestou. Po převtělení se do vlkodlaka je totiž k dispozici nová unikátní sada schopností, kterou ostatní nedisponují (zde jejich přehled).

"Výskyt upírů a vlkodlaků je tak vzácný, protože je to záležitost až na 40. levelu a výše. Navíc každý hráč-vlkodlak má možnost proměnit takhle někoho pomocí schopnosti Bloodmoon jen jednou za týden," říká Martin Frey.

Abyste se stali upírem, nechte se kousnout od těžce nalezeného NPC Bloodfiend v určité oblasti (vyznačená mapa) během noci, která při střídání denní doby TESO trvá zhruba polovinu času co den.

"Jakmile se hráč nechá pokousat upírem, získá nemoc jménem Sanies Lupinus, a pak už jen stačí dojít k nejbližšímu portálu mezi oblastmi a teleportovat se do hlavního města dané zóny, a tam začít quest Hircine's Gift, kterým se potom řídit," dodal recenzent EG. Budoucí vlkodlaci zase pak musejí splnit quest Scion of the Blood Matron a pak s dočasně půjčenými pár schopnostmi projít zkouškou v kryptě.

Watch on YouTube

Více o tématu na IGN nebo v tomto dobrém návodu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image

The Elder Scrolls Online

PS4, Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments