Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Batman: Arkham Knight odložen na 2015?

Co hraje pro a co proti?

O minulém víkendu se v kalifornském Anaheimu konala akce WonderCon, kde nechyběli známí DC Comics, kteří tam pořádali diskusní panel pro setkání s fanoušky komiksů.

Editoři z DC odpovědní za jejich magazíny či sekce tam měli publikum rozesmutnit, že očekávaná akční hra Batman: Arkham Knight byla odložena na začátek roku 2015. Dosud se přitom počítalo se 14. říjnem, byť zatím oficiálně nepotvrzeným - tedy dobou, kdy dosud vyšly všechny díly Batmana.

Fanouškovská stránka ArkhamVerse.com ihned přispěchala s protichůdným tvrzením, podle nějž jsou tyto zvěsti nepřesné a nadále platí 2014, prý došlo jen k nějaké komunikační chybě.

Warner Bros se k věci zatím nevyjádřili a na homepage hry pořád visí původní údaj.

Pro odklad by hovořilo, že ze strany výrobce by nebylo moc rozumné vypouštět Arkham Knight pouhých pár dnů po velmi podobném Middle-Earth: Shadow of Mordor z vlastní stáje, jehož odbytu by mohli ublížili, nehledě na celkově přeplněný začátek října i s Dragon Age a Alien: Isolation. A kdo jiný by měl mít správné údaje v předstihu než právě lidé zaměstnaní v DC Comics, kteří na hře úzce spolupracují?

Na druhou stranu, Rocksteady nejsou firmou, která by ohlašovala datum, dokud by si nebyla stihnutím stoprocentně jistá. Navíc na tento díl mají nestandardní tři roky času (od uvedení Arkham City ve 2011), které by měly v pohodě stačit. Teoreticky nelze vyloučit určité potíže v souvislosti s novými konzolemi.

Read this next