If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Budoucnost Arma 3 s DLC o helikoptérách, zbraních a datadisku s novou krajinou

Nastíněny rozmáchlé plány.

Bohemia Interactive stále mají zvláštní talent přijít s oznámením něčeho důležitého vždy v nejhorší možné době, kdy to zapadne (tentokrát kvůli rozruchu okolo Call of Duty). A nemyslíme tím teď pochlubení se už dvěma miliony prodaných Early Access přístupů k samostatnému DayZ na Twitteru Marka Španěla.

Jejich kreativní ředitel v blogu nastínil budoucí plány s hrou Arma 3, kterou dle nich hodlají podporovat minimálně do konce příštího roku, ale konzolová konverze mezi novinkami nefiguruje.

V druhé polovině letošního roku vyjde odhalené první DLC Arma 3: Helicopters, které obsáhne nové transportní vrtulníky, možnost použít dynamický letový model z příbuzné hry Take on Helicopters, a několik nových herních mechanismů. Dalším DLC se potom stane "Marksmen" o nových zbraních a překopání celého střílení.

Bohemka razí politiku, že vlastnosti z DLC budou volně přístupné pro každého, aby se netříštila multiplayerová komunita, zatímco obsah z DLC bude placený.

Momentálně teprve v preprodukční fázi se nachází plnohodnotný, velký datadisk pro Arma 3, jehož název zatím neznáme, ale má se objevit až koncem 2015. Jeho ústřední novinkou bude nový typ terénu s odlišnou atmosférou i hratelností, opět založenou na otevřeném světě, který má být mnohem pestřejší než původní řecký ostrov a také živější, co se týče obyvatelstva. Tento datadisk nebude samostatně spustitelný, na rozdíl od Operation Arrowhead pro Arma 2.

Vedle toho ještě české studio do Arma 3 připravuje rozšíření implementace Steam Workshopu, aby podporoval nejen uživatelské scénáře, ale i jiný obsah. Aktualizace Bootcampu zdarma poskytne nováčkům zajímavější úvod do hry, zatímco mazáci se mohou těšit na vyladění určitých prvků ze základní hry. Tvůrci jinak uvádějí, že nadále pracují na stabilitě a optimalizaci Arma 3, stejně jako na výkonu hry v multiplayeru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments