Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiální popisek Call of Duty: Advanced Warfare přináší další detaily

Ještě blíže Crysis, než jsme si mysleli.

Po ranním traileru a souhrnu tehdejších vědomostí o hře jsme večer zase o něco chytřejší. Online obchody se nerozpakovaly s čekáním na tiskovku Activision, která stále chybí, a oficiální popisek Call of Duty: Advanced Warfare s kupou nových informací nahodily již teď.

Kevin Spacey se zhostí postavy jménem Jonathan Irons, jednoho z nejmocnějších mužů světa, který vytvaruje hrůzostrašnou vizi budoucnosti válek, v roli zakladatele a prezidenta Atlas Corporation.

Časově je hra zasazena do věrohodné budoucnosti, kdy technologický pokrok v kombinaci s dnešními vojenskými praktikami vyústil v mohutné konsekvence. V této "pečlivě vyzkoumané a sestrojené vizi budoucnosti" se soukromé armády Private Military Corporations (PMC) staly dominantní ozbrojenou silou. Nepočítaně zemí s nimi totiž outsourcuje své vojenské potřeby, čímž se překreslují hranice a přepisují pravidla války.

S výkonnými exoskeletony se v Advanced Warfare rozvine každý aspekt připravenosti vojáka na bitvu, což dovoluje jeho nasazení s ještě větší smrtonosností a eliminuje nutnost jeho specializace.

Tento oblek prý zařídí bezprecedentní sílu, připravenost, odolnost a rychlost vojáka díky rozšířeným pohybovým možnostem a vertikalitě se skoky, ukotvení na stěnách, kamufláži s neviditelností a biomechanikám. Zbyl ještě někdo, kdo pochybuje o podobnosti se sérií Crysis?

"Uvedení exoskeletonů poskytne hráčům taktickou svobodu v jakémkoli terénu jako ještě nikdy předtím, a fundamentálně změní způsob, jak se Call of Duty ve všech režimech hraje," hlásá výrobce s odvoláním na několikanásobně větší sílu postav oproti dřívějším dílům.

Hra má v názvu slovo "Advanced" z poloviny i kvůli pokročilému arzenálu: budete si moci vybrat mezi standardními náboji a zbrusu novou třídou zbraní s usměrněnou energií, která prý zajistí "totálně novou dynamiku hratelnosti."

Bojistě budoucnosti, které prý mohly být vytvořeny jen díky výkonu nextgen platforem, zase nabídnou úplně novou hi-tech výbavu, technologie, perky a ovladatelné vehikly jako vysoce specializované drony (vedle těch už známých létajících motorek z traileru).

Závěrem připomeňme, že hra má vyjít 4. listopadu 2014 pro PC, PS4, PS3, X360 a X1, ale Activision dosud platformy nepotvrdili.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Advanced Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments