If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak se (ne)líbí Bound by Flame ve světě?

Shrnutí známek a verdiktů.

Po publikování recenzí se nejen v našich diskusních fórech rozhořela vášnivá debata početné skupiny čtenářů, kteří nesouhlasí s udělenou známkou, protože oni sami by Bound by Flame hodnotili výše. Takové masovější vlny odporu, kdy to (doufejme že běžní) hráči vidí úplně jinak než prakticky všichni recenzenti, se zvedly i vloni u Deadfall Adventures též od jiného menšího vydavatele Nordic.

Podle některých teorií může být nesoulad názorů zapříčiněn tím, že mnozí čtenáři za hru neutratili ani korunu a proto nechápou, že v recenzích se běžně zohledňuje cena i hodnota, jakou za své peníze člověk dostane. Tací obvykle obdobné hry vnímají jen jako vhodné jednohubky pro zabití suchého mimosezónního období na větší hry a orientují se povrchněji převážně jen dle grafiky, kterou má toto akční RPG dle mého názoru pěknou. Jiní si zase myslí, že 7/10 by tomu mohli dát jen ti, kteří snad nikdy nehráli žádné lepší RPG nebo ti, kteří mylně vnímají sedmičku jako průměr, ale to už je jiný příběh.

Tak či onak, pojďme se podívat, jak Bound by Flame hodnotí přední herní média ze světa (další známky najdete třeba na Metacritic):

Eurogamer UK - 4/10 - "Může se jevit atraktivně tím, že jde o první RPG na PS4, ale nenechte se nachytat. S mizernými cutscénami, venkovními zvuky přehrávanými uvnitř a lineárními mapami rozhodně nejde o zážitek ze současné generace konzolí. Je to jen laciná nabídka za plnou cenu" (shodou náhod podobný verdikt jako u nás).

GameSpot - 4/10 - "Špatný scénář a dabing nedává postavám život, podivný příběh nelze brát vážně, katastrofické boje jsou ještě horší kvůli nepoužitelným společníkům. Ale sdílení těla s démonem přináší zajímavé volby ve vyprávění, kladem je i robustní systém výroby."

Polygon - 4/10 - "Zvětralý příběh, špatně zpracované postavy a nudný bojový systém způsobují jen odvar hry s vysokými ambicemi."

IGN - 70% - "Přestože části hry jsou v nepořádku, boj je dostatečně lákavý k přiložení do kamen. Vývoj postavy dává smysl, na rozdíl od příběhových voleb."

US Gamer - 4/10 - "Řada dobrých nápadů špatně smíchaných do finálního produktu, s generickým příběhem a slabými dialogy nejste emočně vtaženi do dění. Základní boj je dobrý, ale ani excelentní systém výroby nezachrání hru od spadáni do kategorie laciných her."

PC Gamer - 54% - "Souboje jsou místy zábavné, avšak většina vlastností hry je fádní, frustrující a nevyladěná."

Game Informer - 80% - "Když investujete čas do naučení se boje a průzkumu prostředí, hra vás odmění taktickou akcí, bitvami s bossy a tím, jak vaše volby ovlivňují okolní svět."

PC Games DE - "Navzdory pár nápadům jde pouze o průměrný zážitek trpící příběhem a špatně uchopeným bojovým systémem."

Eurogamer DE - 4/10 - "Čím dál tupější prostředí, příběh a s tím související frustrace je tolerovatelná jen v případě, pokud opravdu nemáte co jiného hrát."

Cover image for YouTube video► WTF Is... - Bound by Flame ?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Bound by Flame

PS4, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments