Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Třeboni se předávaly ceny pro nejpřínosnější české hry

Kdo si je odnesl?

O uplynulém víkendu se v jihočeském městě na festivalu GameDay předávaly skleněné sošky českým výrobcům her, jejichž herní díla publikovaná v minulém roce byla zvolena odbornou porotou za nejpřínosnější ve své kategorii.

Ocenění za technický přínos české herní tvorbě si odnesla společnost Bohemia Interactive za vojenskou simulaci Arma 3. Cenu za umělecký přínos v těsném hlasování získalo studio Hyperbolic Magnetism za logickou hru Lums dost podobnou Angry Birds. Štastní vítězové Slavomír Pavlíček a Vladimír Hrinčár, kteří přišli na pódium, jsou zachyceni na okolních oficiálních fotkách.

Festival organizovaný sdružením České hry začal už v pátek odpoledne dílnou pro začínající herní tvůrce a vystoupením zahraničních hostů. Pozvání do Třeboně tentokrát přijali finský umělec Olli Harjola, autor oceňované hry The Swapper a také Clemens Scott z rakouského studia Broken Rules, proslavený tituly Chasing Aurora či AYIM.

Po celou sobotu probíhalo pásmo přednášek o vývoji aktuálních českých projektů, budoucnosti enginu Unity 3D, hrách pro předškolní děti či novém evropském podpůrném programu Kreativní Evropa. K vidění zde byly také stánky nezávislých českých studií s ukázkami jejich současné tvorby, kde si mohli návštěvníci poprvé prohlédnout a vyzkoušet připravované novinky týmů Allodium, Dreadlocks, Fun 2 Robots, Circus Atos, Mad dream factory či Lipa Learning.

Více o akci na Twitteru Ceskehry, včetně dalších fotek z místa (záznamy přednášek prý budou k dispozici).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments