Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Horizon 2 oficiálně potvrzena

Kupodivu i pro starý Xbox + první detaily.

Microsoft před okamžikem pro IGN oficiálně oznámil, že někdy letos na podzim vydá automobilové závody Forza Horizon 2, jak se dlouho spekulovalo.

Velikým překvapením je, že se hra objeví jak na Xbox One, tak i souběžně na Xbox 360. Může to souviset s nízkou ochotou majitelů staré konzole upgradovat i odbytem Xbox One. O vývoj se starají společně studia Playground Games (autoři Horizon 1) a Turn 10 (Forza Motorsport 5), která sdílejí technologie i vybrané zaměstnance.

Ve Forza Horizon se 2 máme těšit na stovky aut, včetně exkluzivního modelu Lamborghini Huracán určeného až pro příští rok (viz obal níže). Novinkou se stane i vysněný systém počasí, zatímco z Forza 5 bude převeden systém Drivatar pro nahrazení umělé inteligence jízdami živých hráčů z cloudu.

Co do vlastností má být hra oproti předchůdci nějak radikálně vylepšena, ale jak přesně, to se dozvíme až zítra z IGN, které slibuje dlouhodobé pokrytí ve stylu Game Informeru. Jisté nicméně je už to, že se nebude odehrávat v Louisianě, jak se šuškalo, nýbrž někde na jihu Evropy - prý s parádními vyhlídkami a neuvěřitelnou pestrostí prostředí. Srdcem "příběhu" se opět stane hudební festival, tudíž muzika má ve hře hrát velkou roli.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon

Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments