If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové záběry z No Man's Sky a jak v něm objevíte vesmír

Tato PS4 exkluzivita zní čím dál lákavěji.

UPDATE - Pokud o No Man's Sky hltáte každý drobek, určitě vezmete zavděk několika novými ukázkami ze zvláštně červeného podvodního světa, lesa s vysokou trávou u zaparkované lodi, jeskyně s mimozemskými sondami, jezera či poklusu stáda jakýchsi brontosaurů. Začínají od 10. minuty rozhovoru GameSpotu:

Cover image for YouTube videoNo Man's Sky Stage Demo - E3 2014

Příběh každého hráče prý bude naprosto unikátní a ani kdybyste chtěli, nemůžete zažít to samé, co někdo jiný. Můžete tu strávit stovky hodin a přesto nemusíte navštívit ten samý typ planety nebo potkat tu samou kreaturu jako váš kamarád. Ve hře nebudou typické úkoly jako jinde ("najdi má tři ztracená kuřata"), protože jde o žijící a dýchající svět, kde můžete najít hodnotné suroviny či lovit zvířata, zatímco ve vesmíru lze obchodovat či bojovat s ostatními. Říká se tomu tzv. emergent gameplay, nepředvídatelná hratelnost.

Každý hráč začne na jiné planetě na okraji galaxie a cílem snažení bude dostat se co nejblíže k jejímu středu, i třeba za pomoci ostatních hráčů, i když ne přímé - vysvětlení: "Pokud byste byl prvním hráčem v No Man's Sky, na mapě galaxie budete vidět úplně všechno, všechna slunce, jejich Měsíce atd., ale bude u toho napsáno "neznámé", protože to ještě tehdy nebylo nikým před vámi objeveno. Nebudete ale tušit, kde se nacházejí suroviny, kde jsou vesmírné stanice, místa k obchodování atd. Postupně vše prozkoumáte a mapu zaplníte údaji, stejně jako to budou dělat jiní hráči. Čili i když s nimi nebudete chtít kooperovat, vašimi činy jim usnadníte život, např. je inspirujete, kde je příští zajímavá trasa letu.

E3 trailerem se tvůrci snažili sdělit, že nejde o ambientní zážitek, naopak tu na vás čeká spousta nebezpečí. Nejen na povrchu planet, kde nejste na vrcholu potravního řetězce, ale i ve vesmíru s vlastním ekosystémem, který je "plný" různých flotil, pirátů či stanic. Zopakovali, že všechny planety na pozadí nejsou jen nějaká umělá obloha, nýbrž reálné místo, kam se můžete podívat.

Původní zpráva z úterý (Aleš Harazim) - sci-fi hra No Man's Sky s údajně náhodně generovaným a nekonečným vesmírem byla předvedena na Sony konferenci na E3, protože z konzolí se objeví nejprve právě na PlayStation 4 (což mimochodem nevylučuje příchod souběžně na PC). Tvůrci zatím neoznámili, kdy zhruba plánují hru vydat, což se moc nelze divit vzhledem k tomu, jak moc je ambiciózní a jak malý tým na ní pracuje. E3 trailer:

Cover image for YouTube videoNo Man's Sky - Gameplay Trailer - E3 2014 - Eurogamer

Více v kompletním zpravodajství EG.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments