Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Doplatíte ve Far Cry 4 na extrémní vysokohorské podmínky?

Nápady byly, ale do hry se nedostaly.

Pozvání kreativního ředitele UbiSoftu do podcastu Game Informeru bylo bezvadným nápadem pro vypáčení z něj mnoha nových informací o Far Cry 4 namísto těch naučených frází, které odpovídal v desítkách rozhovorů na E3.

Předně, pokud někdo doufal v obdobu DayZ v horách, odejde zklamán. Alex Hutchinson by prý rád vytvořil hru, ve které se musíte vypořádat s extrémními klimatickými podmínkami, ale v základním Far Cry 4 nic takového nebude:

"Měl jsem nápady na podchlazení při dlouhém setrvání v ledové vodě, onemocnění, když vás kousnou určitá zvířata (potvrzeni demon fish a medojed), permanentní smrt atd., ale nedostalo to od našeho týmu zelenou. Hra se proto bude muset obejít bez těchto hardcore voleb, ale pokud o ně bude dostatečný zájem, zvážíme vytvoření speciálního módu," přiznal tvůrce, který se jinak osobně těší, co v tomto směru podniknou zapálení fanoušci. Přesto bude dovoleno vypnout HUD a jednotlivé části uživatelského rozhraní (má myslet na sdílení z nextgen konzolí).

Zasazení do Himalájí se tak promítne třeba jen nedostatkem kyslíku v určitých oblastech, kde si hráč bude muset nosit s sebou kyslíkovou láhev a bude muset s kyslíkem efektivně nakládat. Součástí Far Cry 4 budou i sněhové laviny, avšak sami je nebudete moci spustit, tzn. zřejmě se vyskytnou jen v předskriptovaných sekvencích.

Zkrácený E3 sestřih

Rozloha herního prostředí bude na počty kilometrů zhruba stejná jako ve Far Cry 3, avšak díky horám bude krajina mnohem hustěji naplněná. Příběh předchůdců se řešit nebude, protože tvůrci sérii vnímají jen jako společný námět, nikoli navázání na minulé hry. Závěrů čtyřky bude vícero, ale nebudou tak jasná jako předtím, ani je neovlivníte stistkem dvou tlačítek pro dobrý či špatný konec.

Co zůstane, je samovolné šíření ohně vegetací a také rogalo, které si odemknete poměrně brzy ve hře. V ní se můžete těšit i na házení granátů skrz okénka aut nepřátel za jízdy nebo na resetování outpostů, což bude tentokrát nějak příběhově vysvětleno. Zajímavě zní možnost přerušit cutscény/filmečky vašimi činy, k nimž ale nebudete nijak hrou vyzváni, resp. bude to skryté. Má jít o reakci na kritiku mačkacích soubojů s bossy v minulém dílu.

UbiSoft vnímá multiplayer Far Cry 3 jako neúspěch, z nějž se chce poučit, a i proto k němu nyní přistupuje jinak. Kompetitivní online hraní tu přesto zůstane, zatímco splitscreen v coopu nebude. Každý, kdo si koupí PS3 či PS4 verzi hry, dostane 10 vstupenek do Kyratu, kterými může obdarovat přátele. Ti takto dostanou limitovanou verzi hry s veškerým co-op obsahem kromě singlu. Tito přátele nejspíš budou moci hrát Far Cry 4 jen v době, kdy ho máte spuštěný vy, avšak toto zatím není jisté, Sony prý může implementovat nějaké časové omezení apod.

Far Cry 4 pro PS4, PS3, X360, X1 a PC vyjde letos v listopadu - více v kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments