If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Haló, tady Vladimír Vladimirovič Putin, chci podpořit vaši hru na Kickstarteru

Studia v zoufalství sahají po šílenostech.

Okolo ukrajinské hry Areal, údajného nástupce Stalkera od jeho pár bývalých tvůrců, to dost smrdí. Nejprve byla obviněna, že pro video z prototypu vykradla jeden balíček pro engine Unity, a její kampaň provází nejspíš zaslouženě hodně zla. Desítky lidí si vytvářejí účty na Kickstarteru jen kvůli tomu, aby projektu něco peprného napsali.

O víkendu to korunovali samotní West Games, když v posledních fázích kampaně, kdy jim chybělo vybrat třetinu peněz, přišli se zcela vážně myšleným příspěvkem, že údajně obdrželi dopis od ruského prezidenta Vladimíra Putina, i se všemi státními náležitostmi.

Prý že se o Areal dozvěděl od jeho dcery a sám rád hraje střílečky, takže navrhl, že výměnou za šanci zahrát si alfaverzi pozve tvůrce do Kremlu, aby se osobně setkali. "Jste sice ukrajinské studio, ale chci si s vámi popovídat o zájmech mladých lidí. Je důležité, aby se naše země vzájemně nestřílely, nýbrž raději hrály hry, jako je ta vaše," uvádí někdo ve zjevně podvrženém dopisu, napsaném zřejmě copywriterem.

Je až s podivem, po čem jsou někdy zoufalí vývojáři schopni sáhnout, aby jejich projekt mediálně zviditelnili a navíc se ještě přiživili na tématu současné války na Ukrajině. Každému je asi přitom nad slunce jasné, že Putin má teď úplně jiné starosti než psát nějakému hernímu studiu z Kickstarteru.

Třešničkou na dortu potom bylo, když o víkendu během minuty na kontě jednorázově přibylo 12 tisíc dolarů - náhlý skok z 38 na 50 tisíc dolarů - čímž se hra Areal zafinancovala. O tom někteří škarholídi tvrdí, že tam ty peníze nejspíš museli poslat samotní tvůrci, aby nepřišli o ten vybraný zbytek, pokud by jim vypršel čas.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Areal

PC

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments