If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plošinovka inspirovaná Dark Souls?

Nahrávka z Ori and the Blind Forest.

Microsoft sice na Comic-Con přivezl to samé demo jako na E3, ale jeho producent prozradil pár zajímavých informací o této exkluzivitě pro Xbox One. Ori se snaží najít cestu lesem, který je plný tajemství a temnoty, když klasicky posouvá různé předměty či využívá jinou interakci s prostředím, aby se dostal dál.

Cover image for YouTube videoOri and the Blind Forest - Comic-Con 2014 Floor Demo

"Do žánru plošinovek přineseme svěží mechanismus pro ukládání pozic inspirovaný Dark Souls a jinými tituly pro hardcore hráče. Uložit pozici budete moci jen tehdy, když máte dostatek zdrojů, zde energie, kterou rozděláte tzv. ohniště, u nějž se pak po smrti znovu objevíte," vysvětluje tvůrce v komentovaném videu GameSpotu. Později se tento prvek bude ještě rozširovat, že např. za každé položení tohoto soullinku získáte více zdraví.

Jako v běžných RPG tu bude strom schopností, které ovlivní hratelnost, např. postavička díky nim dokáže běhat po stěnách, kam by jinak nevyskočila. Některé schopnosti najdete roztroušené po úrovních a ty mají přinést dramatičtější změny, které se hodí ve chvíli, kdy přesně tušíte, co máte udělat, jen se někam nemůžete vrátit. Ori and the Blind Forest vyjde ještě letos.

Cover image for YouTube videoOri Gameplay Demo - IGN Live: E3 2014

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Ori and the Blind Forest

Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments