If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První info a video z hraní nového Mass Effect

BioWare na přednášce něco málo utrousili.

Sice stále nešlo o plnohodnotné představení, přesto BioWare na přednášce na včerejším Comic-Conu aspoň částečně zahnali hlad po informacích o novém dílu série Mass Effect. Určitě neponese čtyřku v názvu, razí se nazývání "duchovním nástupcem".

Hra bude hodně o prozkoumávání a objevování planet, k čemuž potřebujete nějaké vozidlo a i proto se pro rychlé přesuny vrátí vozítko Mako. Oproti jeho dřívější podobě zde bude agilnější a rychlejší, byť bez kanónu. Nová podoba Mako má zohlednit frustraci fanoušků ohledně jeho chování minule.

"Protože v Mako při hraní strávíte spoustu času, určitě počítáme s možností jeho přizpůsobení a také experimentujeme s různou fyzikou reagující na terén planet, aby mělo citlivé ovládání, reagující na každý pohyb," říkají tvůrci. Na raný prototyp takového ježdění po povrchu se můžete podívat od 1. minuty nové nahrávky níže:

Cover image for YouTube video

Co se týče časového zasazení hry pořád panuje zmatek. Bylo zopakováno, že nepůjde o Shepardův příběh, nebudete za něj hrát ani v něm Shepard nesehraje důležitou úlohu. Příběh má být úplně nový, ačkoli bylo zároveň řečeno, že možná potkáte některé staré známé postavy, vedle řady nových.

Z toho i některých dalších zmínek posluchači přednášky v San Diegu vyvodili, že to docela pravděpodobně vypadá na odehrávání se v "totálně odlišné galaxii", avšak zřejmě v paralelní časové rovině a s některými známými prvky.

"Chceme hráčům poskytnout co nejvíce volby, jak to jen jde," řekl producent Mike Gamble a dodal: "Naši animátoři teď provádějí věci, o kterých se nám předtím ani nezdálo, za což vděčíme enginu Frostbite 3." Kompetitivní multiplayer ve hře bude, ale hlavní důraz má být kladen na na kooperativní mulťák.

Na prezentaci také BioWare ukázali nové brnění a model hlavní postavy - jak v mužské, tak ženské variantě, viz fotky níže.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments