If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na insolvenci Cryteku už doplatily dvě hry

Homefront i Hunt vyrobí úplně jinde.

Dosud zprávy okolo finančních potíží Cryteku zajímaly jen lidi z branže, ale teď se celá kauza dostala do fáze, kdy už se bezprostředně týká i vás, koncových hráčů.

Rozdělaný Homefront: The Revolution totiž od Cryteku odkoupili Deep Silver, kteří odteď budou mít vývoj pod palcem. Samotní tvůrci se tolik nezmění: ti, kteří ještě neodešli ze studia v britském Nottinghamu kvůli dlužným mzdám, se přesunou pod Koch Media do Dambuster Studios. Ti se tak po akvizici práv na Saints Row, Dead Island či Metro stávají čím dál významnějším hráčem.

"Potenciálu Homefront: The Revolution silně věříme, stejně jako týmu, který bude pokračovat stejnou cestou jako v minulých letech," ujistil šéf vydavatele Dr Klemens Kundratitz, že konceptu hry nebudou chtít překopat.

Došlo i na další změny: multiplayerová hororová střílečka HUNT: Horrors of the Gilded Age bude nově vyvíjena přímo v centrále Cryteku ve Frankfurtu namísto v americkém Austinu, kde se pobočka zavře a zůstane tam jen pár lidí na podporu licencí CryEngine. Je to velká smůla pro bývalé vývojáře Darksiders, kteří si tak musejí v krátké době podruhé hledat novou práci, přestože jejich nové dílo dosud novináři chválili. Dle Kotaku odešlo vedení HUNT už minulý týden, protože nedostávalo výplaty.

Cover image for YouTube videoHUNT - Horrors of the Gilded Age Stage Demo - E3 2014

Jistotu pokračování pod křídly Cryteku mají zaměstnanci v Budapešti, Istanbulu, Kyjevě a Sofii, zatímco pobočky v Šanghaji a Soulu ještě projdou revizí, uvedla firma v dnešním komuniké.

Takže ani ta finanční injekce (dnes už víme, že byla právě od Koch Media) nezabránila potížím příliš rychle se rozrostlé firmy, když se ukázalo, že F2P hry jako Warface nebo mobilní hry jako The Collectables ji prostě momentálně uživit nedokáží. Všechny tyto problémy jsou trochu daní za tvrdohlavost vedení Cryteku, které prý nechtělo Microsoftu přenechat práva na značku RYSE výměnou za financování jejího pokračování pro Xbox One, z nějž tím pádem před časem sešlo. Přesto je Cevat Yerli sebevědomý v tom, že zinkasované peníze za Homefront jim "dovolí dále fungovat a posílit pozici samovydavatele pro tři F2P tituly HUNT, Warface a Arena of Fate".

Nikdo to oficiálně nepotvrdil, ale v podstatě je už jasné, že kvůli převodu pod jinou firmu apod. nestihne Homefront: The Revolution vyjít v příštím roce, jak se plánovalo ještě před pár týdny na E3 prezentaci, kterou museli dělat tvůrci, kteří přitom za účast na veletrhu nedostali zaplaceno.

Starší trailer Homefront The Revolution

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Homefront: The Revolution

PS4, Xbox One, PC, Mac

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments