Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámeno DayZ pro PlayStation 4

Zatím jen stručně + záznam z konference.

Přítomnost Deana Halla z Bohemia Interactive na konferenci Sony v Kolíně nad Rýnem nemohla znamenat nic jiného: Ano, DayZ se podívá i na PlayStation 4!

Watch on YouTube

Oficiálně potvrzená PS4 verze survival zombie onlinovky ale nebude pouhým portem Early Access z PC. Jak opěvovaný designér zdůraznil (ještě před návratem na Nový Zéland se založením si vlastní firmy), v českém studiu vyvinuli úplně nový multiplatformní renderer. Takže novou grafiku dostanou nejen hráči na PS4, ale také všichni stávající hráči na PC. Což je zdá být vůči těm milionům kupujících více než fér.

Detaily o této edici zatím nejsou k dispozici. Hall pouze řekl, že existence verze pro PS4 jim dovolila expandovat celý projekt na vyšší úroveň už nyní (např. 64bitová architektura). A také ocenil, kam až se hra za tři roky od zrodu coby modifikace dostala.

Každopádně je zajímavé, že jsme dříve zaslechli šuškandu spíš o možné xboxové verzi a údajně zamýšleném vystoupení na konferenci Microsoftu na E3, nicméně z toho zřejmě sešlo a Bohemka se raději domluvila se Sony.

Fanouškovský obal

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments