Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Čtyři minuty ze Shadow Realms, jen reskinovaného Dragon Age do současnosti

Epizodická asymetrická hra BioWare s pánem jeskyně.

UPDATE - první nahrávka čtyř minut z hraní trochu zklamala:

Watch on YouTube

Původní zpráva z poledne - BioWare dnes dopoledne na Gamescom konferenci oznámili tu novou hru od jejich pobočky v Austinu, která se opravdu jmenuje Shadow Realms, jak se spekulovalo po sérii teaserů s herci, které byly zajímavější než samotné odhalení záběrů z hraní.

Půjde o příběhové online akční RPG v moderním fantasy světě, což znamená, že hrdina by se teoreticky mohl rekrutovat z kohokoli z vás a že kulisy tvoří běžné prostředí ze současnosti. Např. historické centrum Paříže (něco jako v The Secret World), kde se vyskytují draci a jiné takové tuctové kreatury, ale i gotické věže starodávného cizáckého světa. Žádné vaše dva výlety prý nebudou probíhat stejně, protože se bude svět neustále dynamicky měnit.

Překvapením určitě je, že hratelnostně to bude podobně jako Evolve či Fable Legends asymetrická hra pouze čtyř spolupracujících živých hráčů proti obdobě pána jeskyně, Shadowlordovi, kterého rovněž zastane jeden z hráčů (nikoli umělá inteligence). Ten pak bude na ostatní nastražovat pasti a manipulovat herním světem, který má pod kompletní kontrolou, aby je přelstil. Razí totiž heslo, že každý jednoho dne zemře, tak proč nezačít právě s vámi...?

"Snažíme se o navození magické atmosféry, jako když sedíte u dobré pen & paper stolní hry a ta vás doslova vtáhne příběhem," říkají tvůrci. Slibují, že příběh bude srdcem Shadow Realms: ve zkratce pojednává o tom, že na Zemi se probudí moderní hrdinové díky magickým silám, o nichž předtím nevěděli, že jimi disponují. Démoni ze Stínové legie, které spolu dlouho válčí o univerzum Embra, náhle nabyly novou sílu Shadowlords a také zjistily, jak opustit Embra a provést invazi na Zemi, v čemž se jim pochopitelně čtyřka hrdinů pokusí zabránit.

Watch on YouTube

Hra určená jen na PC bude vycházet po epizodách od příštího roku (s uzavřenou alfou už příští měsíc). Mají připomínat televizní seriály, včetně cliffhangerů a vášnivých spekulací komunity, co bude příště následovat, i možností ovlivnit vývoj vašimi rozhodnutími, třeba o nepředvídatelném osudu některých postav či částí světa.

Tu svou si vyberete z vesměs klasických tříd: válečník, assassín, mág, klerik, ranger, warlock (nebo ten Shadowlord). Všechny mají být podrobně přizpůsobitelné k obrazu svému a ovládat specifické nadpřirozené schopnosti i moderní zbraně. Samotné hraní má probíhat v third-person pohledu kamery, což se kupodivu týká i Shadowlorda, který prý může zůstat skrytý, než ukáže barvu např. zmocněním se některého monstra. Více na dnes spuštěné homepage, kde se zatím nepíše nic o obchodním modelu (zda F2P či platba za epizody či měsíční poplatky atd.).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Shadow Realms

PC

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments