Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft po jarní porážce od PS4: Lámat chleba se bude až na podzim

Našel si dlouhodobě udržitelný postoj.

Xboxový šéf Phil Spencer se na Gamescomu nebojí být upřímný. Není v pozici, kterou by mu kdekdo z branže záviděl, přesto se s tím pere se ctí. Pro GameInformer otevřeně promluvil o současných cílech a situaci s Xbox One:

"Chci vyhrát tuhle generaci konzolí, zároveň ale chci vybudovat skvělou platformu pro hráče. A že to samé dělá kromě mě i někdo jiný [Sony s PS4[ a daří se mu v tom vážně dobře? Klobouk dolu, ale současně můžeme mít úspěch i my na našem vlastním písečku a prodávat spoustu konzolí a her."

Také vám připadá, že to zní, jako když je Microsoft s osudem natrvalo smířen? Resp. že se na současném poměru sil už asi nic výrazně nezmění, takže si hledá postoj, který mu dovolí prohrávat delší dobu?

Phil Spencer, který ihned po skončení GC konference Sony přispěchal pogratulovat konkurenci k bezvadnému lineupu her, to s tímto podlézavým až populistickým chválením všech ostatních možná až někdy přehání (když pochvaly rozdávání na potkání, už to ztrácí efekt, Sony to opačně nedělá). Jenže dobře ví, že nyní tahá za ten kratší provaz. Sám říká, že vlastní PS4, tudíž si nepřeje, aby se na ní prášilo nebo ji chyběly hry, přestože s ní jsou všude přímo srovnáváni díky uvedení ve stejnou dobu.

"U nás v xboxovém týmu v Microsoftu víme, že aktuálně prohráváme. Sony nás porazila v červnu i v květnu. Avšak tyto měsíce bývají v prodejích slabé. Celý červen v tomto směru vydá za jediný týden v listopadu," vysvětluje xboxový šéf, jak si to sám pro sebe vyargumentoval, a dodává: "Dává logiku, že když teď PS4 vítězí, Sony si na tom honí triko s PR. Ale ta skutečná bitva vypukne až v září, říjnu, listopadu a prosinci."

Jak víme, na podzim má Microsoft připraven solidní seznam her s Forza Horizon 2, Halo: The Master Chief Collection, Sunset Overdrive či Ori and the Blind Forest. A pokud Xbox One prohraje i celý rok 2014? I na to má Spencer dopředu připravenou odpověď, když říká, že jsme přece pořád teprve na začátku této generace konzolí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments