If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vztahy a románky v Dragon Age nebudou o sexu

Spíš jako v The Last of Us či The Darkness.

Pokud některý nadrženec tajně snil o tom, že se v listopadovém fantasy RPG pokochá ladnými křivkami svlečených ženských postav v erotických cutscénách, ke kterým se dopracuje vlastní pílí u PC či konzole, bude mít o důvod více, proč si počkat do února na Zaklínače 3.

BioWare dnes prozradili IGN, že zatímco v jejich minulých hrách často bylo smyslem založení vztahu s NPC postavami mít s nimi sex, v Inqusition to bude úplně jinak.

"Nejromantičtějším momentem ve videohrách pro mě bylo, když Jackie navštívil apartmán jeho přítelkyně v The Darkness. Upekla mu dort a vy jste se mezitím mohli kouknout na film, zatímco vás obskakovala. Takové scény úspěšně vyvolávají zájem publika o danou postavu a jejich motivace při hraní se tím mění," vysvětlil hlavní designér Mike Laidlaw.

Inspirovali se prý i u vztahu mezi Joelem a Ellie z The Last of Us, který také vůbec nebyl o sexu. Dokázal prý, že o postavu můžete mít starosti pouze platonicky, jako mezi rodičem a dítětem, skoro jako by šlo o skutečné lidi.

Ve třetím Dragon Age proto nebude možné uplácet postavy nějakými lacinými gesty, jako je třeba koupit si je předáním dárku. Sexuální kontakt ani nebude vaším finálním cílem, spíš ty vztahy budou připomínat reálný život, kdy je to o citech a lásce. Organické reakce charakterů si prý pak hráči užijí více než nějaké lechtivé animace připomínající virtuální porno.

"Po zabití draka někoho napadne, že by se to dalo zapít. Někdo z družiny s tím nebude souhlasit, někdo ano, což může být vámi vnímáno jako náznak flirtování, ačkoli v tu chvíli to přesně nepoznáte a teprve později se situace možná nějak vyvrbí," dodal mozek BioWare. Dle nějž budou veškeré vztahy mezi postavami vycházet jen z dění ve hře, než že byste někomu cíleně dobývali srdce.

Mimochodem, na homepage si můžete nově naklikat vaši rasu a povolání.

Poslední GC trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments