Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

No Man's Sky půjde hrát i offline

Kvůli penisům a vaginám.

Hodně zvláštní důvod přiměl studio Hello Games k přehodnocení názoru na singleplayerový režim objevitelsko-survival sci-fi hry a časové PS4 exkluzivity, No Man's Sky. Původně ho měli jako úkol nízké priority, dokud se nenarazili chováním testerů, které je donutilo uvažovat o hře nejen jako o onlinovce.

Chtějí totiž hráče ušetřit létání po planetách, které jsou jinými hráči pojmenovány buď sprostými nebo nevhodnými slovy, jako je penis, vagina, případně podle různých typů marihuany či drog.

"Přes 70 procent pojmenovatelných věcí ve hře, což se týká i živočichů či rostlin, bylo při testování někým pojmenováno podle penisu. Často jsme naráželi na planety jako Cocktopia nebo zvířata zvaná Dicksucker," vysvětlují tvůrci v časopisu EDGE, co je prý zarazilo.

Poprvé jim ani chození po planetách Deep Vagina Six či Green Ganjas tolik nevadilo, ale později je to začalo otravovat a rozhodli se, že to nechtějí podporovat. Vymysleli proto filtr, který měl taková slova zakázat. Jenže se to nesetkalo s pochopením testerů, kteří pak často nebyli vůbec schopni vymyslet nějaký název bez použití nevhodných slov.

Proto nakonec v No Man's Sky bude existovat offline mód, který vás ochrání před "kreativitou" ostatních živých hráčů. V offline módu si budete moci úplně všechno pojmenovat jen podle sebe. Tento způsoby hry prý také řada lidí požadovala pro případ, aby jim šlapala i v budoucnu, až třeba budou jednou vypnuty její servery.

Singl by ji ostatně měl svědčit, protože i v mulťáku se počítalo s tím, že různí živí lidé budou začínat tak daleko od sebe, aby se pokud možno hned nepotkali. Jak už se nějaký čas ví, prozkoumání úplně všech planet ve hře by prý jednomu člověku zabralo pět miliard let, čili hra bude prakticky nedohratelná, což může někoho nalákat a jiné zase odradit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments