Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude konverze GTA 5 odložena na 2015?

Živě se o tom spekuluje.

Odstartovali to kolegové z VG247, kteří přišli se zatím nijak nepodloženou ani nepotvrzenou domněnkou, že Grand Theft Auto 5 pro PlayStation 4, Xbox One a PC by mohlo sklouznout do příštího roku.

Odvolávají se přitom na nejmenované zdroje z řad PR manažerů a marketingových šéfů vydavatelství, se kterými o tom mluvili na mnoha schůzkách v Kolíně nad Rýnem během nedávného Gamescomu.

Důležité je dodat, že nehovořili přímo s nikým z Rockstaru (ten tam vůbec nebyl, protože to nemá zapotřebí), nýbrž jen s lidmi od ostatních výrobců her, kteří prý tuto šuškandu zaslechli létat v éteru. Takové věci se totiž neutají a konkurenti GTA s tím pak mohou operovat při určování svých termínů.

Dosud Take 2 počítali s vydáním konverze loňského bestselleru někdy mezi 1. říjnem a 31. prosincem letošního roku, často se pak spekulovalo o cílení na začátek listopadu, na kdy datum stanovily přední obchody.

Pokud by se ještě měly letošní Vánoce stihnout, muselo by se oficiální oznámení přesného termínu vydání vynořit v nejbližších dnech. Jinak by distributoři ani obchody nestihly rozjet pořádnou kampaň, což obvykle potřebují vědět aspoň tři měsíce v předstihu. Zatím panuje ticho po pěšině.

Je také krajně podezřelé, že od oznámení portu GTA 5 pro PS4/X1/PC na červnové E3 konferenci Sony jsme o něm neslyšeli vůbec nic nového. Pouze Take 2 mezi řečí utrousili, že "bude mnohem lepší, než všichni zvenčí očekávají".

Že by se zde projevil perfekcionismus Rockstaru, pokud chce naplno využít všechny nové možnosti na výkonnějších konzolích než předtím na PS3/X360, na což potřebuje více času a sveze se na tom i PC verze? Nehledě na to, že na letošní Vánoce slíbil singleplayerový datadisk. Možná i kvůli tomu pořád nejsou venku Heisty do GTA Online, což komunitu rozčiluje.

Připomínáme také čerstvé sponzorování češtiny.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments