Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tanečky okolo konverze GTA 5 pokračují

Reakce zákaznické podpory, náznak od GAME a rozšířený soundtrack.

Po čtvrtečních spekulacích o odkladu nextgen portu na 2015 a pátečním příběhu o hackerech a údajném zrušení PC verze je okolo Grand Theft Auto 5 pořád rušno.

Jednak zákaznická podpora Rockstaru zareagovala na četné obavy fanoušků slovy, že datum vydání PC se nezměnilo. A přihodila k tomu odkaz na červnové oznámení konverze, které je prý tím nejnovějším, co se k tématu ví.

Vnímat toto jako popření spekulací ze strany výrobce hry? Rozhodně ne. Pouze nějaký student (nadneseně řečeno) zaměstnaný na podpoře, který nemá ani šajnu o tom, co se v reálu ve studiu děje, a už vůbec není oprávněn o tom veřejně komunikovat, plní své pracovní povinnosti - rychle a uctivě něco odepsat na dotazy zákazníků vyhledáváním posledních oficiálně platných informací, aby nedostal padáka, když by zůstaly neodpovězeny.

Přínosnější jsou tweety od pobočky předního řetězce GAME z města Croydon jižně od Londýna. V nich správce sociálních sítí z britského obchodu tvrdí, že má dobré zprávy pro hráče na PlayStation 4 a Xbox One, jelikož GTA 5 prý dostalo předběžný termín - a to 1. listopadu 2014.

Všimněte si absence zmínky o PC - může pramenit buď z toho, že PC verze vyjde o něco později (jeho interní zdroje z vedení GAME mu o tom nic neřekly). Nebo prostě dotyčný autor tweetů nebere PC jako plnohodnotnou platformu, když u nich v krámě budou v prodejích jasně převažovat konzolové verze.

Víme tedy po dnešku něco nového? Bohužel ani ne. Ale jedna pozitivní zpráva se přeci jen včera objevila: Zpěvačka a modelka Cara Delevingne na Instagramu prokecla, že rozšířila její stanici rádia Non Stop Pop FM ve hře GTA 5, což signalizuje, že konverze bude obsahovat aktualizovaný soundtrack.

Read this next