Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Video z Grim Fandango poprvé běžícího na PS4

Remake, remaster nebo jen port?!?

Spíš negativní reakce vyvolal nový dokument Double Fine o tom, jak převádějí klasickou adventuru Grim Fandago na PlayStation 4 a další platformy. Pasáž od třetí minuty totiž byla mnohými považována za první ukázku z očekávané remasterované verze, ale ve skutečnosti to je pouze originální podoba hry, běžící poprvé na konzoli:

Watch on YouTube

V souvislosti s tím se vynořily otázky, jak moc velký remake to vlastně bude. Vše je prý teprve v plenkách, takže osvěžený vzhled zatím nebyl k vidění. Zachování poměru stran 4:3 s černými pruhy na bocích jako ve videu asi zůstane, jinak by tvůrci dílo nepřirovnávali k filmu Casablanca na Blu-Ray. Nicméně pomůže jim to zase s plánovanou verzí na tablety s dotykovým ovládáním.

"Snažíme se rozběhnout hru tak, jak byla původně navržena. Vyvinuli jsme ji ještě v éře 386 a krátce po vydání přišly 486ky, které rozbily polovinu hádanek a kvůli těmto věcem bylo obtížné si Grim Fandago užít pouhých pár let po vydání," vyprávěli Double Fine na dnešním panelu na veletrhu PAX Prime, o němž reportuje PC Gamer.

Na moderních PC nyní navýší rozlišení na 1080p a přidají per-pixel efekty nasvícení. Chtějí také, aby v remasterované verzi šla přepnout grafika do původní kvality, což na druhou stranu může spoustu úsilí komplikovat.

Ne tak hudbu, která bude nově nahrána živým orchestrem autorem originálního soundtracku (Peter McConnel). Bonusem bude režim s komentářem vývojářů, i nějaké další speciální vlastnosti, které zatím zůstaly utajeny. Pro srovnání, jak vypadala grafika původního Grim Fandago od LucasArts v roce 1998:

Watch on YouTube

Read this next