If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyprávěné prozkoumávání divočiny ve Firewatch od tvůrců Walking Dead

PREVIEW: Idylka na protipožární hlídce nabourána.

První den rangerem uprostřed divočiny amerického státu Wyoming. Obklopují vás stovky kilometrů lesů, které máte opatrovat, a jediným spojením se světem je vaše vysílačka, přes kterou podáváte reporty své nadřízené. Ve věži vyčnívající nad vrcholky stromů máte jen psací stroj (píší se totiž 80. léta minulého století) a pár knížek, žádné zbraně ani nic podobného, jste tu přeci pouze na brigádě.

Rutinní úkoly, jako když se pár opilců rozhodne odpálit ohňostroj v letním vyschlém porostu (o čemž můžete, ale také nemusíte podat zprávu dál) najednou nabourá zjištění, že se do vašeho dočasného domova někdo vloupal a odnesl vám skoro všechny věci. V tu chvíli si naplno uvědomíte, jak osamělí a zranitelní jste, když vás neohrožují jen zatoulaní medvědi nebo lesní požáry, ale i někdo, kdo asi nemá ty nejlepší úmysly.

Cover image for YouTube videoFirewatch Reveal Trailer

Vypravujete se proto přijít záhadě na kloub. Lesní krajinu sice můžete prozkoumat, v kterémkoli směru chcete a nikdy nenarazíte na neviditelnou zeď, ale ani tam obvykle nebude nic moc zajímavého. Prý nepůjde o tradiční otevřený svět, jak ho známe z jiných her. Tady bude vše hnáno vpřed příběhem, takže například dokud něco klíčového nenajdete, nebudete schopni posunout se dál. Zároveň ale máte disponovat i svobodou, abyste směli něco pokazit a neznamenalo to hned konečnou.

Zásadní roli v tom sehraje ta ovlivnitelná komunikace s nadřízenou, dle čehož si o vás udělá obrázek a situace se může vyhrotit. Kupříkladu pokud tlacháte příliš, naopak moc málo, jestli ji něco zatajíte, nereagujete okamžitě na její dotazy nebo pokud dokonce vysílačku na čas vypnete.

Firewatch je nová hra od studia Campo Santo, které založili bývalí autoři The Walking Dead, Double Fine a 2K Marin (BioShock 2). Se zombie adventurou od Telltale Games má mít hodně společného při vyprávění příběhu, i specifickým vizuálním zpracováním, které se nám líbí více než snahy o maximální realističnost. Jak ukazují první trailer a obrázky, vše sledujete z vlastních očí - včetně působivých animací vlastního těla při různých pohybech, např. při spuštění se dolů po laně, což bývá přirovnáváno k Mirrors Edge a pomáhá to ztotožnit se s postavou.

FireWatch vyjde někdy v roce 2015 pro PC a Mac.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Firewatch

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments