Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alone in the Dark navzdory názvu kooperativní záležitostí

Bližší představení včetně obrázků.

To je tak, když jste držiteli práv na jednu z nejslavnějších hororových sérií, ale zároveň marketingové oddělení vyčetlo v průzkumech trhu, že právě frčí kooperativní týmové akce. Pak z toho vzniknou paradoxy, jako dnes blíže představený nový (čili nikoli remake) Alone in the Dark: Illumination převážně zaměřený na kooperativní souhru, ačkoli to přímo odporuje významu názvu.

"Posuneme žánr survival hororů na novou úroveň díky síle iluminace a co-op multiplayerovému módu. Aby v něm hráči přežili, musí se probojovat misemi plnými výzev s krvežiznivými potvorami," popisuje hru tisková zpráva. Zmiňuje i inspiraci H.P. Lovecraftem a válku s démony v rychlém akčním tempu, které napovídají i premiérové obrázky v third-person pohledu kamery a s bleskomaty jak z Krotitelů duchů:

Cílem bude nastolit pořádek v opuštěném industriálním městě v americkém státě Virginia, které zahalila temnota. Na výběr budete mít ze čtyř hratelných tříd postav, mezi nimiž je lovec (přímý nástupce Edwarda Carnbyho z předlohy), kouzelnice (i ona má původ v jedné postavě z původní hry), inženýr a kněz. Každá disponuje odlišnými zbraněmi a speciálními schopnostmi: o konkrétní výzbroji se více dočtete na homepage. Ale už nikde se nepíše, zda půjde hrát i osamoceně, na rozdíl od příbuzné hry Haunted House, u které se singl explicitně uvádí a nejspíš bude mít stylem blíže značce Alone in the Dark než toto Illumination.

Prostředí, se kterým prý budete provádět hodně interakcí, se má během hraní dynamicky měnit, což chápejte jako úpravu struktury mapy, aby se dalo dostat dál. Artworky ukazují továrnu, hřbitov, nákladní nádraží či pobřeží.

Vše poběží na Unreal Engine 4 a podporovány budou i achievementy a kartičky na Steamu. Alone in the Dark připravované nově založeným studiem Pure FPS vyjde někdy letos na podzim jen pro PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments