If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

FBI prý dopadla DDoS útočníky z Lizard Squad

Jiná partička měla prozradit jejich identitu.

Pamatujete si ještě na události okolo dočasného výpadku většiny populárních herních služeb a odkloněného letu se šéfem Sony Online kvůli výhružce bombou? Děje se toho tolik, že člověku ani nepřijde, že to bylo teprve před týdnem.

Zdá se, že FBI vyvinula patřičnou aktivitu, aby domnělé autory těchto DDoS útoků dopadla. Na Twitteru hackerské skupiny Lizard Squad se totiž přes víkend objevily zvláštní příspěvky, podle nichž už prý byli někteří členové zatčeni policií.

Zásluhu na tom má mít jiná skupina říkající si Activist Revolution, která měla u neveřejného IRC kanálu zjistit jména a adresy bydliště dotyčných, načež pak jejich identitu zveřejnila na internetu a usnadnila tím mužům zákona práci. Aspoň tak to vypadá podle zprávy kolegů z IncGamers.

Ať už to je pravda nebo ne, jisté je, že na pozadí se děje něco většího, co zaměstnává útočníky, než aby útočníci nadále zaměstnávali techniky serverů. Běžným hráčům tak svitla naděje, že by hraní jejich oblíbených her nemuselo být nadále přerušováno pokračujícími DDoS útoky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments