Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Death to Spies 3 se zviditelňuje Kickstarterem

Shání prašule jen na dodělání po 5 letech.

Nevíme, jak vy, ale my jsme měli za to, že třetí díl této dlouho existující stealth série za agenta KGB už dávno musel vyjít. Však zmínky o něm se datují už do roku 2010, krátce po vydání dvojky s podtitulem Moment of Truth.

Ruští Haggard Games od té doby vypustili demo ke stažení pro kohokoli z řad veřejnosti, ale sehnat distributora pro západní trhy se jim zjevně nedaří, tak na to jdou netradičně, jak sami říkají, "nezávisle".

Watch on YouTube

Po aktivitách např. na IndieGoGo se pustili do zviditelnění Death to Spies 3 na Kickstarteru, kde dnes rozjeli crowdfundingovou kampaň jen na 85 tisíc dolarů. Přirovnávají se tam přitom k Splinter Cell, Hitmanovi a Commandos, aby tomu rozuměli i neznalí hráči.

I vzhledem k rozsahu hry s 11 misemi z Evropy, USA či Kuby to působí, že je to nereálně nízká částka. Zjevně je určena jen na dodělání hry, která si touto aktivitou ještě zařídí větší publicitu v médiích než obyčejnými tiskovkami. Každý rubl navíc se samozřejmě hodí.

Autoři tvrdí, že 70 procent hry už je hotovo, včetně většiny postav, grafiky i enginu, takže tyhle peníze potřebují "pouze" na animace NPC a nasvícení scén, naskriptování hratelnosti, příběhové cutscény, hudbu a testování. Mimochodem, krásně to dokumentuje, jak studia z Východu obvykle nejprve připravují grafiku atd, a teprve až potom se zabývají samotnou hratelností, což pak často končí problémy. Vydání pro PC se plánuje až na září 2015.

Watch on YouTube

Read this next