If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Osmým měsícem v kuse v Americe dominuje PS4

Ohlasy na srpnové výsledky auditu.

Společnost NPD zveřejnila závěry pravidelného auditu prodejnosti krabicových her a konzolí z USA. Opět potěšila především Sony, jejíž PlayStation 4 se stala nejžádanější konzolí už osmým měsícem v řadě.

Pokud to někdo z odběratelů placených dat zase nenechá uniknout, nedozvíme se, jakým poměrem či o kolik kusů tam porazila Xbox One. Analytici tipují, že PS4 mohla v Americe udat 175 tisíc kusů a X1 kolem 150 tisíc kusů, což by nebylo vůbec špatné, zvlášť na období prázdnin. Nehledě na to, že za 10 měsíců na trhu se obě konzole prodávají o 70 procent více než předchozí generace a že oproti srpnu 2013 došlo k nárůstu o 8 procent.

I jinak má Microsoft důvod ke spokojenosti:

"Odbyt Xbox One má pozitivní trajektorii, když v srpnu se prodal téměř dvojnásobek kusů co v červenci. Vděčíme za to především značnému zájmu o balení s hrou Madden NFL 15. V takových výhodných nabídkách hodláme nadále pokračovat ve spolupráci s předními řetězci. Těšíme se také na blížící se vydání Halo: Master Chief Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2, GTA 5 a Call of Duty Advanced Warfare," nezapomněl Microsoft připomenout, že do Vánoc má více velkých exkluzivit než PS4.

Jak výsledky komentovala Sony? Podle ní je jasné, že PS4 nadále v součtu kusů zůstává lídrem nové generace konzolí. A už třetí měsíc v řadě vede dvojka PS3+PS4 v kategorii stolních konzolí (nad X360+X1 v USA).

Verze Madden NFL 15 se prodávala nejlépe právě pro PS4, jinak se prý dařilo i konverzi Diablo 3 a The Last of Us Remastered, které logicky bylo nejžádanějším first-party titulem srpna. Níže TOP 10 a pro jistotu zopakujeme, že stále bohužel nezahrnuje digitální hry:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments