If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zásadní únik o vylepšeních v GTA 5 na PS4/X1

Měl by to být odvaz.

Aktualizace - Rockstar prakticky vše oficiálně potvrdil a oznámil i datum vydání GTA 5.

Původní zpráva z rána - Tohle se vyhlíželo od června a konečně jsme se dočkali. Sice se to k nám dostalo ne úplně normální cestou, když jde o únik z interní půlhodinové předváděčky pro manažery amerického řetězce GameStop v Anaheimu, ale vem to čert.

"Kluci, změny v nextgen verzi GTA 5 jsou ohromující. Opravdu neuvěřitelné věci. Rockstar řekl, že jejich cílem bylo vymáčknout PS4/X1 stejně, jako předtím ždímali PS3/X360. Provedené změny, které vylepšují herní prostředí, jsou báječné. Tohle bude pravý remaster, nejlepší, jaký jsem kdy viděl - brzy z něj vyjde nový trailer," hýřil nadšením jeden z účastníků akce.

Co přesně tedy má být v konverzi vylepšeno? Shrňme si jeho postřehy v bodech:

  • Kompletně přepracovaná vegetace: kůra stromů, jednotlivá stébla trávy, divoké rostliny. To samé se týká podvodního světa s přepracovanými korálovými útesy a mořskými rostlinami.

  • Znatelně navýšený dohled do dálky byl demonstrován na nočním městě: zatímco v PS3 originálu bylo nasvícení v dálce předpřipravené, v konverzi je všechno vypočítávané v reálném čase a dynamické. Ćili nyní vidíte pouliční lampy a pohybující se světla na silnici i v obrovské dálce, také po silnicích jezdí odhadem dvakrát více aut.

  • Přepsané renderování vody: řeky, oceán a déšť jsou ještě hezčí. Kaluže vody zůstávají stát na mokré ulici a připomínají ty z inFamous Second Son.

  • Ze sta procent předělané textury zvířat, nyní s více polygony, s realističtější kožešinou (na těle zvířete, ne ploché textury jako minule) a s více vzájemnými interakcemi. Tvůrci řekli, že se v tomto směru hodně naučili ze série Red Dead Redemption i původního GTA 5. Vylepšenyb budou i modely lidí.

  • Antialiasing odstraní zubaté hrany, běží zřejmě v 1080p na PS4. Počet snímků se prý zdál být na 30fps, ale bez zámku (60fps by dotyčného vzhledem ke grafice šokovalo).

  • Potvrzen nový obsah ve hře, např. nové skladby (soundtrack) v rádiích.

  • Na konverzi se v Rockstaru začalo pracovat ještě před vydáním PS3/X360 verze, protože prý je teď ve vývoji déle než rok. Byl prý na ní vyčleněn velký tým. Datum vydání ale stále není určeno, resp. nedozvěděly se ho ani obchody na prezentaci (o PC verzi tam nic konkrétně řečeno nebylo, výrobce vždy zmiňoval jen platformy PS4/X1).

Konverzi GTA 5 je možné objednat z Xzone, níže červnový oznamovací trailer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments