If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V ČR a SK se prodal milion kusů všech typů PlayStation

A desítky tisíc PS4.

Update 2 - počítalo se do toho i Slovensko.

Domácí pobočka Sony se dnes večer v Galerii Mánes na uzavřené prezentaci pro novináře a obchodní partnery, v předvečer akce PS Nation, pochlubila pokořením významného milníku. Všech generací jejích konzolí PlayStation - čili od PS1 až po PS4, včetně handheldů PSP a VITA - se prý dosud u nás prodalo už milion kusů. Hlásí to aktuálně z místa redaktor Hospodářských novin:

To je mnohem více, než se zvenčí odhadovalo, k čemuž Sony gratulujeme. Oproti tomu her tu zase tolik není, vychází to jen, že jeden majitel PlayStation si průměrně pořídil tři hry, což není mnoho, asi méně než světový průměr. Přesná metodika výpočtu, časové období nebo zda se do něj (ne)počítá např. i digitální distribuce nebo Slovensko (možná ano), nejsou známy, což platí i pro čísla konkurenčního Xboxu v ČR, s nímž tak nelze poměřovat.

Update - dle článku na Ihned.cz se tu už prodaly řádově "desítky tisíc PlayStation 4". Přesný počet Xbox One v ČR není znám.

Když šla řeč o té jiné barevné verzi PS4, hodí se dodat, že obchod JRC dnes zařadil do nabídky balení s bílým modelem konzole a chystanou hrou DriveClub za 11 790 Kč, přičemž datum by se mělo stihnout zhruba stejné jako ve světě, 8. října (fotky). Je to potěšující, neboť dosud se u nás nabízela Glacier White PS4 bez hry za tutéž cenu. A v zahraničí za tento bundle chtějí 440 eur, tedy o pět stovek více.

Výše ještě Otakar Schön hovoří o PlayStation TV - set-top boxu, resp. malé krabičce připojitelné k TV, dříve nazývané VITA TV. Byla oznámena na E3 a dovede přehrávat PS3, PS1 a PSP hry ze streamovací služby PlayStation Now, vedle přístupu k hudebním a video službám Sony. V USA a Kanadě se objeví 14. října za 100 dolarů, u nás by tedy dle této nové fotky měl být venku 14. listopadu letošního roku za 99 eur, k tomu je potřeba ještě připočíst cenu DualShock ovladače, nemáte-li ho.

Cover image for YouTube videoPlayStation TV out now in Europe! #PlayStationGC

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments