Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pro ultra detaily Shadow of Mordor si přichystejte 6 GB videopaměti

Ukázka menu + nádhera na PS4.

Po včerejších nadšených recenzích ze zahraničí přichází jedna zpráva, která může vyvolat kontroverzi. Majitelé PC verze Shadow of Mordor si v den vydání budou moci dostáhnout tzv. Ultra Texture Pack, ale abyste si ultra detaily ve hře směli zapnout, potřebujete 6 GB videopaměti. Vyplynulo to z uniklého nastavení hry:

Podobně vysoké požadavky se poslední dobou stávají novým trendem: RYSE PC potřebuje 3 GB VRAM, The Evil Within dokonce 4 GB VRAM pro základní chod. Nepochybně to souvisí s příbuzností PC verze a těch pro PS4/X1, které už v rozletu nebrzdí omezená paměť jako na X360/PS3. Na jednu stranu je fajn, že staré konzole už nebrzdí pokrok na PC, nicméně může to vyžadovat upgrade, pokud si někdo chce užít hry na maximální možnou kvalitu.

Níže ještě nové vytípané obrázky z PS4 verze Shadow of Mordor od uživatele Shinobi602, který podtrhl běh v 1080p a 60fps. Jinými slovy, Warner Bros o měsíc a půl vyfoukli Assassinovi prvenství v první opravdu nextgen využívající hře z otevřeného venkovního světa (ne města), což nejspíš trh ocení:

Read this next