Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový precedens: 20 GB obsahový balíček v den vydání Halo Master Chief Collection

Nažhavte si dráty, Blu-Ray už je malé.

K podobným berličkám se obvykle sahá, když tvůrci nestíhají a dodělávají hru na poslední chvíli, i po odevzdání master disku do lisovny. Nebo když chtějí PCčkářům dopřát kvalitnější textury v dodatečném balíčku. Toto ale není ten případ, jde o něco úplně jiného.

Upozornil na to odpoledne kolega David Scammell z Videogameru, současně s informací o posunutí hry o několik dnů vpřed na 11. listopadu (úterý, kdy vycházejí hry v USA), opět pro odskok od GTA 5, Dragon Age atd.

Důvodem je prostý fakt, že na jeden Blu-ray disk pro Xbox One se prostě nevměstnají čtyři hry, remaky většiny dílů Halo. Tudíž část hry si koupíte v krabici v obchodě a zbytek si musíte dostáhnout z internetu, což může trvat dlouho.

Studio 343 Industries to vysvětlilo takto: "The Master Chief Collection zabírá veškeré použitelné místo na jednom Blu-ray disku, tedy 45 GB. V den vydání proto vypustíme obsahovou aktualizaci, která bude mít zhruba 20 GB."

I pokud si tohoto macka nestáhnete, budete bez něj schopni hrát kampaň a další obsah, což je jediné štěstí. Ta aktualizace do osvěženého Halo prý přidá jen nějaké další vlastnosti a hlavně multiplayer.

"Ano, uvědomujeme si, že to není malá velikost, ale nechtěji jsme hru ořezat jen kvůli kapacitě disku. Toto řešení zajistí, že dostanete úplně všechno, co jsme vyrobili. A tím naše práce nekončí, budeme i nadále hru vylaďovat pro co nejhladší multiplayerové zážitky," dodali tvůrci.

Proč neumístili veškerá herní data na dva Blu-ray disky do krabičky, to už nepověděli, patrně by se tím rapidně zvýšily výrobní náklady, jako tomu bylo svého času např. u Rage na starých konzolích a mohli by to pak chtít i ostatní third-party výrobci.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Halo: The Master Chief Collection

Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments