If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft oficiálně potvrdil HW nároky Assassins Creed Unity

+ seznam podporovaných karet.

UPDATE - UbiSoft na oficiálním blogu potvrdil HW nároky Assassins Creed Unity, které se přesně shodují s včerejším únikem, čímž se zchladilo nadšení z večerního traileru o Pařiži.

Jedinou novinkou je přidání třetího procesoru AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 do minimální sestavy a seznam podporovaných grafických karet v době vydání hry v půlce listopadu: NVIDIA GeForce GTX 680 nebo lepší, série GeForce GTX 700, AMD Radeon HD7970 nebo lepší, série Radeon R9 200. Laptotové verze těchto karet prý mohou fungovat, ale nejsou oficiálně podporované.

Původní zpráva - Nejedná se o oficiální informace uvolněné přímo UbiSoftem, nýbrž jeho korejským distributorem. UbiSoft tak může vše snadno smést ze stolu, že šlo o pouhou chybu a že finální požadavky budou mnohem nižší.

Prozatím se však k této věci nevyjádřil, což nevěští nic dobrého, spolu s dřívějšími "výhrůžkami" o překopaném enginu a vynechání starých konzolí, které by hru neutáhly.

Podle Intra Games byste si měli připravit 6 GB RAM, grafickou kartu GeForce GTX 680 nebo Radeon HD 7970 s 2 GB videopaměti, procesor aspoň i5-2500K @ 3.3 GHz nebo AMD FX-8350 @ 4.0 GHz a 64-bitový operační systém jako Windows 7 SP1 či Windows 8/8.1.

Na harddisku vám hra ukousne 50 GB místa, jinak ještě potřebuje pro mulťák internet aspoň s uploadem 256 kbps a také DX10 kompatibilní zvukovku.

Pokud se ptáte na doporučenou konfiguraci, na které Assassins Creed Unity půjde hladce hrát, pak se uvádí: 8 GB systémové paměti, GTX 780 nebo AMD Radeon R9 290X s 3 GB videopaměti a procesor jako i7-3770 @ 3.4 GHz či AMD FX-8350 @ 4.0 GHz.

Tyto HW požadavky jsou všeobecně považované za vyšší než současný standard, takže na Redditu se hned zvedla vlna odpůrců, kteří vyhrožují zrušením předobjednávky a podobně. Jiní zase podezřívají UbiSoft, že se snad spolčil s výrobci grafických karet, aby přinutil k jejich upgradu. Ale pokud by takhle uvažovali všichni, zůstali bychom zaseklí na místě a nedocházelo by k žádnému vylepšení vizuální stránky či hratelnosti.

Pro srovnání: jakou sestavu vyžadoval loňský díl Black Flag? Vystačil si jen s GTX 260 a AMD Radeon HD 4870.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Unity

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments