If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One nebude umět típat screenshoty až do 2015

Základní funkce je oříškem.

Je to trochu paradoxní. Nové konzole si na jednu stranu zakládají na multimediálním a sociálně sdílecím zážitku, kde byste měli za to, že pořizování obrázků z hraní patří mezi úplně základní funkce, které na takovém zařízení v roce 2014 nemohou chybět.

Jenže Xbox One ani skoro rok po uvedení na trh típat screenshoty bohužel neumí (PS4 systémově ano), na rozdíl od záznamu videa. Nejen, že to znesnadňuje život recenzentům, ale v první řadě to zabraňuje posílání těch nejlepších momentek z hraní přátelům. Následně nevzniká virální efekt, pokud típání nepodporují přímo jednotlivé hry, kterých moc není. Nehledě na stále populárnější Photo mód ve hrách, kde se ale pak výsledky někdy ani nedají uložit, viz Shadow of Mordor.

Šéf xboxové divize z Microsoftu se na toto téma dnes otevřeně vyjádřil v rozhovoru pro IGN. Slíbil, že tato funkcionalita na Xbox One přibude, ale není jisté, kdy přesně, jen že to letos určitě nestihne.

"Je to větší technický oříšek, než jsem si myslel, komplexnější než jen zaznamenat jeden snímek z videa. Před pár týdny jsem interně dostal zprávu, že se pro screenshoty nalezlo šikovné řešení, takže naši programátoři na nich pracují. Vědí, jak na to, a nyní to od nás dostalo větší prioritu," uvedl Phil Spencer.

Ten také avizoval, že v budoucnu by mělo dojít k redukci času, který je nutný pro instalaci her. Ale v prosinci žádný update firmware nebude, aby si chvíli odpočinuli z měsíčního cyklu (na rozdíl od PS4) a aby "dovolili všem novým konzolím dostat se online".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments