Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Společnost stojící za Eve Online zakázala práci na fanouškovském remaku Vampire: Bloodlines

Chystají snad vlastní verzi?

Vampire: The Masquerade - Bloodlines je dodnes považováno za jedno z nejlepších RPG, i když vycházelo v nedodělaném stavu. Hra vyšla ve stejné době jako Half-Life 2 a tehdejší vydavatel Activision ji chtěl mít na pultech obchodů co nejdříve, což znamená, že tam zůstala spousta bugů a nedodělaného obsahu.

Fanoušci si titul ale nesmírně oblíbili a i 10 let po jejím vydání pracují na opravách chyb, přidávání obsahu a modech. Vývojáři, ačkoli byli rozpuštěni, po vydání stihli publikovat alespoň dva oficiální patche, ale těch neoficiálních existuje spousta. Poslední je nějaká devátá verze.

Skupina fanoušků se tedy rozhodla vzít základ Vampire: The Masquerade - Bloodlines a přepracovat jej do moderní grafiky, na modernějším enginu a bez chyb. Vznikl Project Vaulderie, ale musel být zrušen, když dostali fanoušci dopis od právníků CCP, který předělávku zakázal.

CCP vlastní práva na papírový RPG systém White Wolf, ze kterého Vampire Bloodlines vychází a zároveň jsou to také tvůrci Eve Online. Co zákaz znamená? Buďto chrání pouze svoji značku, nebo sami nad komerčním remakem uvažují? Druhá možnost by jistě potěšila velký počet fanoušků. První možnost by velký počet fanoušků naštvala.

Watch on YouTube

Read this next