If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Neprolomitelná PC protipirátská ochrana Denuvo byla prolomena skupinou 3DM

Piráti se asi brzy dočkají FIFA 15, Lords of the Fallen a Dragon Age: Inquisition.

O protipirátské ochraně Denuvo se mluvilo jako o neprolomitelné, protože přímo komunikovala s procesorem a neustále měnila instrukce. Ostatně také PC hry, které tuto ochranu obsahovaly - tedy FIFA 15, Lords of the Fallen a Dragon Age: Inquisition - nebyly dodnes v pirátských verzích k dispozici. Teď se ale zdá, že k prolomení nakonec přeci jen došlo.

Na svědomí má crack čínská pirátská skupina 3DM. "Po patnácti dnech tvrdé práce byl cracknuta 64bitová verze Denuvo. Brzy tedy dojde k vydání FIFA 15, Lords of the Fallen a Dragon Age: Inquisition. Musíme uznat, že toto DRM bylo velmi dobré."

Čínská skupina také spekuluje, že PC hry, které nejdou na jejich trhu cracknout, nejsou příliš populární. Ačkoli nešlo jak jinak je hrát pirátsky, FIFA 15 se v Číně prodalo na PC 5000 kopií a Dragon Age pouhých 3000 kopií.

Někteří uživatelé tvrdili, že ochrana Denuvo může způsobit zničení SSD disků, ačkoli to nikdy nebylo prokázáno. Také se spekulovalo, že tato ochrana může za špatný výkon Lords of the Fallen na PC, ačkoli žádný problém s výkonem v Dragon Age nebo FIFA 15 nebyl zaznamenán.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments