Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zásadní oznámení: Evolve půjde hrát offline i v kampani

A další lovecké novinky.

2K a Turtle Rock Studios dnes překvapili, když přišli se zprávou, že jejich asymetrická střílečka nebude nakonec pouze o multiplayeru, jak ji to dosud všude doprovázelo, nýbrž i o singlu. To může zamezit různým startovním potížím v případě přetížených serverů apod. Potěší to i skupinu hráčů na chatách na samotě u lesa bez možnosti připojení k internetu.

Za každou postavu tak bude možné hrát kteroukoli mapu či herní režim i sólově proti počítačem řízeným botům. To by samo o sobě nebylo nic výjimečného či převratného, ale důležité je, že tu navíc bude i dynamická kampaň s názvem Evacuation, která rovněž i offline zkombinuje řadu map a režimů do jednoho, prý vysoce znovuhratelného celku. A klidně u toho můžete odpojit síťový kabel z počítače.

Watch on YouTube

"Na tom, že je někdo antisociální nebo jen nemá tolik času, není vůbec nic špatného. S možností hrát sólo jsme počítali od úplného začátku," vyvrací tvůrce Chris Ashton hlasy, že by snad šlo o reakci na četné porodní bolesti většiny jiných online her z podzimu. "Víme, že hraní Evolve kompetitivně proti živým hráčům může být dost stresující a vytvářet tlak na hráče, tudíž jsme chtěli dát možnost užít si celou hru, včetně Evacuation, úplně všem, a aby to pořád byla zábava i proti umělé inteligenci."

Výhodou sólo hraní je prý to, že si můžete zvolit specifické boty coby nepřítele, navíc si je můžete přes xboxový gamepad snadno přepnout, abyste se natrénovali. Ostatně, není to prý žádný rozdíl oproti filozofii studia u Left 4 Dead, které rovněž šlo hrát kompletně v singleplayeru. Klíčové pro vývojáře prý bylo, aby se sólo hraní neodcizilo vizi hry, aby to byla pořád stejně skvělá hra jako online, což se prý podařilo.

Watch on YouTube

Dnes bylo také odhaleno třetí hratelné monstrum s názvem Wraith, což je malý stealth assassin, který disponuje svižnými pohyby a má dvě extrémně dlouhé čepele pro zranění při střetu na blízko (viz i nové obrázky níže). Poslední novinkou je stanovení konání otevřené bety Evolve na 15. - 19. ledna, pouze na Xbox One. Hráči si budou moci zkusit Hunt mód a odemknout si během hraní další monstra či třídy lovců. Od 17. ledna se pak odemkne zmiňovaná kampaň Evacuation, detaily o betě zde

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Evolve

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments