If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nejlépe a nejhůře hodnocené hry roku na Metacritic

Která to vyhrála, asi uhádnete, ale poražené?

Server Metacritic zveřejnil jeho žebříček nejlépe hodnocených her roku 2014, soudě podle průměru z recenzí z vybraných magazínů. Vítězem paradoxně není nová hra, nýbrž remake ze staré generace konzolí, což asi pomůže editorům v těžkém rozhodování, jestli do podobných anket zařazovat reedice, kterých letos vznikl extrémní počet:

Ještě nejlépe hodnocené PC hry v médiích:

Zajímavý je také přehled platforem podle průměrného hodnocení her, kolik z nich se zařadilo do devítkového klubu nebo byly dobrými exkluzivitami s průměrem nad 75 procent v médiích:

A nejhůře hodnocené hry roku v médiích? Na Xbox One to byly Transformers: Rise of the Dark Spark, The Amazing Spider-Man 2 a The Legend of Korra, asi nikoli shodou náhod všechny od Activision.

Na X360 se na nejhorších místech umístila čtveřice vzniklá obvykle v Německu nebo v Polsku - Risen 3, Enemy Front, Escape Dead Island a Rambo The Video Game.

Z PS4 si nelichotivé ocenění pro hry s průměrem 27-38% odnášejí spíš neznámé kousky - Putty Squad, Fluster Cluck, slovenský Air Conflicts Vietnam Ultimate Edition a bombermanovka Basement Crawl, která proto dostane vylepšenou reedici.

Na PS3 ještě v závěru tabulky figurují Soul Calibur: Lost Swords a Magus, zatímco na PC se nejméně povedly Deus Ex The Fall, Rekoil či Wayward Manor.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments