Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - úterý, 6. ledna

iCEnhancer pro GTA 5, past Microsoftu, zpověď tvůrce Heavy Rain...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Autor modifikace iCEnhancer pro Grand Theft Auto IV oznámil, že se chystá vrhnout i na PC verzi GTA 5. Říká, že jeho grafika sama o sobě je pěkná, ale že ji dokáže ještě zkrášlit, aby se líbila úplně každému podle zvoleného tématu (saturované barvy, matné barvy aut atd.). O umožnění modifikací nepochybuje, protože tomu tak bylo už na starých konzolích. Na modu pro GTA IV hodlá paralelně pracovat i dál.

- Krátce po DDoS útocích na Xbox Live a PSN vypsal Microsoft inzerát na pracovní pozici právě síťového specialisty, který bude mít za úkol zajistit bezpečnost a obranu před hackery. Že by chytrý nápad, jak chytit útočníky do pasti, když několikrát řekli, že by tuto práci vykonávali lépe než v současnosti najaté firmy?

- Žebříček prodejnosti ve Velké Británii za úvodní týden 2015 skončil naprosto totožně jako předtím: v čele Call of Duty Advanced Warfare, Grand Theft Auto 5, FIFA 15 a Far Cry 4, následované AC Unity, The Crew a Destiny. Zájem o všechny hry ale propadl o polovinu.

- Kompletní anglický přepis zajímavé přednášky a odpovědí Davida Cage, mozku Quantic Dream (Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond), ve francouzském technicko-vědeckém muzeu. Pozor, velmi dlouhé čtivo - o jeho začátcích, spolupráci s Ellen Page či Davidem Bowie, odstranění mačkacích miniher, odlišnému přístupu k vývoji her nebo proč raději nedělá filmy.

- Kompilace Bundle Stars potěší hráče ze staré školy a stratégy, obsahuje totiž osm klasických verzí her za pár eur, např. Colonization, Pirates Gold, Silent Service či Across the Rhine.

- Beta PS4 konverze Planetside 2 nestihla vyjít vloni, jak Sony Online slibovala, nyní platí týden mezi 13. a 20. lednem.

- První sezona Diablo 3 skončí 3. února, ale hra tím nekončí, jen dojde k převodu hrdinů a předmětů normálním postavám, ovlivní to i žebříčky, než za čas začne druhá sezona.

- Kdyby měl BioShock logo ve stylu Final Fantasy:

- Se zahájením 2015 ze Steamu zmizely hry Aliens: Colonial Marines a Aliens vs Predator z roku 2010. Přičítá se to vypršení práv na digitální distribuci, jako se to děje každý rok, Sega to nijak nekomentovala.

- Skybox Labs vábí na nějakou ještě neohlášenou hru pouze pro Xbox One. Že by Halo Wars 2, když jim předtím byly svěřeny remaky Rise of Nations či Age of Empires?

Read this next