If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 9. ledna

Dějiště GTA 6, nové Score, útraty ve F2P, odklad PS4 v Číně...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Sony odložila pouhé tři dny předem čínské uvedení PlayStation 4, podle Reuters za to mohou "různé faktory". Xbox One tam je dostupný od loňska.

- Odteď až do půlky března se pravidelně každou středu dozvíme nějaké nové informace o Battlefield Hardline, příští týden má být ohlášena první beta pro všech pět hlavních platforem. EA také prodloužili Battlefield 4 Premium až do konce letošního roku, což znamená, že vyjdou ještě nějaké další přídavky nad plán.

- Realitka lobuje za to, aby se příští díl Grand Theft Auto odehrával u ní v Portlandu, protože má prý jinou atmosféru než GTA 5 a je ideální pro hipstery s jeho celkem 637 coffeee shopy. Dokonce byla za tímto účelem vytvořena i mapa pro hru v této destinaci:

- Tvůrci nepovedeného hororu Daylight, akce Blacklight Retribution či starších Spec Ops ze Zombie Studios po dvaceti letech končí. I když ne tak úplně, protože část zaměstnanců i šéfové přešli do Builder Box Games, takže to spíš vypadá na nějaké právní či finanční důvody.

- Hráči Free-2-Play na PS4 utrácejí tráví třikrát více peněz než F2P hráči na PC, prozradil prezident Sony Online.

- Proč CD Projekt vůbec nemluví o jeho hře Cyberpunk 2077? "Nechceme odpoutávat pozornost od Zaklínače 3," vysvětlil šéf marketngu. Se hrou je prý vše v pořádku, ale záměrně nyní zůstává schovaná ve stínu, než nadejde její čas.

- Remake prvního Resident Evil HD se podle recenzí dřívější japonské verze s anglickými titulky povedl, když sklízí devítky. V západním světě hra vyjde 20. ledna.

- Pro předplatitele vyšlo Score 251 dokončené redakcí před Vánocemi, ale uměle opožděné, aby předešlé číslo nezmizelo ze stánků příliš rychle. Obsahuje šest plných her v čele s diablovkou Van Helsing, preview World of Warships či udělení anticen nejhorším hrám roku.

- 2015 má být pro studio Rare (Viva Pinata, Killer Instinct) velkým rokem, vábí jeho skladatel hudby.

- I herní prodejce Tesco v Británii zavírá 43 obchodů a ruší plány na otevření stejného počtu nových.

- GOG nakonec upouští od zaheslování RAR souborů jimi nabízených her, což koncem roku vyvolalo kontroverzi.

- Vyhlášeni finalisté 17. ročníku Independent Games Festival (IGF), mimojiné Vanishing of Ethan Carter za hudbu, This War of Mine za vyprávění či mobilní strategie 80 Days o cestě kolem světa.

Cover image for YouTube video80 Days launch trailer

- Na Amazonu je zdarma ke stažení první epizoda The Wolf Among Us, ale jen na PS3 a zřejmě jen pro Američany (jako na PSN).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments