If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 12. ledna

Aktivace GTA 5, AC Rogue PC, výrazná sleva FIFA 15, nejžádanější v Japonsku...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Kanadská televize docela vtipně i trefně použila do vysílání obrázek z Metal Gear Solid jako ilustraci pro situaci z pátečního honu na teroristy, kdy se jeden ze zaměstnanců tiskárny na předměstí Paříže schovával během celého obléhání v krabici:

Cover image for YouTube video

- Spekulace: Krabicovka GTA 5 PC prý nemá být aktivována skrz Steam, nýbrž přes službu Rockstar Social Club (jako tomu bylo i u Max Payne 3). Nahrávalo by tomu, proč Greenmangaming uvádí "other DRM" a nikoli Steam. Přes ten by se pak aktivovala jen na Steamu koupená digitální verze.

- Digitální FIFA 15 je do konce týdne na Xbox Store zlevněna o 50 procent: stránka obchodu po přihlášení na Xbox Live ukazuje jen 599 Kč, bez přihlášení 1199 Kč. Běžně hra v X1 verzi stále stojí 1699 Kč.

- Německá ratingová organizace USK proklepla PC verzi Assassins Creed Rogue už 19. prosince (dala ji věkové doporučení jen pro dospělé), což znamená, že by mohla vyjít dříve, než si myslíme.

- Záznam přednášky z GDC 2014 od grafika ze studia Sucker Punch o tom, jak se tvořily oslňující speciální efekty pro inFamous Second Son:

Cover image for YouTube videoinFAMOUS: Second Son Visual Effects

- Stardock oznámí v březnu tři nové hry, které budou větší, než cokoli vytvořili v minulosti. Že by pokračování Sins of Solar Empire?

- Hra Transistor slaví prodej 600 tisíc kusů (na Steamu a PS Store), kterých prý dosáhla rychleji než předešlý Bastion (ten je nyní na 3 milionech kusů).

- Japonci loni nejvíce z PlayStation Store stahovali Battlefield 4 (PS4) a Minecraft (PS3, VITA), vyplývá z oficiálního žebříčku tamní Sony. Odbyt krabicovek v Japonsku byl nejmenší za posledních 24 let.

- Nejnižší možná cena pro aplikace i hry na AppStore byla od Apple zvýšena na 0,99 eura - změna se projeví u všech cen v řádu hodin (jinde na 1,19 dolaru či 0,79 libry).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments