Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Evolve brání jejich politiku s DLC

Ještě prý nejsou hotové + přiznání nedostatku peněz.

"Prase aby se v tom vyznalo," komentovali mnozí bez okolků úterní oznámení plánů okolo loveckého Season Pass, pozdějšího monstra do hry, zvýhodnění předobjednávek a různých edic Evolve i s ohledem na betu.

Je to tak zašmodrchané a obtížné k pochopení, že se v tom přestávali orientovat i lidé pracující v branži, natožpak běžní hráči, kteří to někdy přirovnávali k chaosu okolo asi deseti edic Assassina, kdy přitom žádná nebyla ultimátním, kompletním řešením.

Spoluzakladatel studia Turtle Rock proto musel veřejně vystoupit na obhajobu jejich plánů:

"Někteří dospěli k názoru, že veškerý ten zmiňovaný obsah už musíme mít dávno hotov a jen ho chceme prodat separátně. Ale tak tomu není. Až Evolve přijde začátkem února na pulty obchodů, žádné z těchto DLC ještě nebude hotové. Jedinou výjimkou jsou skiny pro monstra," brání se Phil Robb.

Prý by byli nejradši, pokud by veškerý ohlášený obsah mohli mít zabudovaný už v základní verzi Evolve, avšak přiznal, že na to neměli dostatek peněz ani času. Oni prý jsou jen vývojáři, zatímco věci okolo prodeje hry záleží na vydavateli (Take 2).

"Ty nabízené balíčky jsou pouze alternativou pro ty, kteří chtějí mít všechen obsah a ušetřit na něm. Mít možnost volby není špatná věc. Navíc se nejedná o nějaký nový koncept, podobný model v branži už dlouho úspěšně funguje. U jiných her jsem si Season Pass osobně koupil a byl jsem s jeho hodnotou spokojen," dodal nazlobený šéf studia, který také zopakoval, že nové mapy i módy budou vydávat zdarma.

No, možná by stačilo jediné: neohlašovat tolik budoucích přídavků měsíc před vydáním samotné hry? Jenže pak by zase někteří mohli Evolve omlátit o hlavu, že přináší moc málo obsahu. Takhle to při sledování trailerů navenek vypadá, že ho je opticky dost, jen tedy některý z nich bude až za pár měsíců... a za další peníze, což je asi to hlavní, co hráčům vadí. Raději by měli čtvrté monstrum rovnou v základní hře, bez příplatku dalších desítek eur - pokud tedy nechtějí riskovat s předobjednávkou, když si ještě nejsou jisti kvalitou hry a není demo na všech platformách.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Evolve

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments