If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One vyhrál americké Vánoce

Jeden vtip k tomu + budoucnost PC hraní.

Společnost NPD dnes zveřejnila auditované výsledky prodejů v USA, které udělaly Microsoftu tak velkou radost, až dokonce kvůli nim natočil děkovné video a má z toho druhé Vánoce (viz Xbox Wire).

V měsících listopadu a prosinci 2014 se stal Xbox One nejprodávanější konzolí v Americe, když tam díky agresivní cenové politice porazil dosavadního lídra PS4. S tím souvisí několik zajímavých faktů:

1) průměrný týdenní odbyt X1 o Vánocích překonal odbyt X360 v té samé fázi životního cyklu (po roce na trhu) o 50 procent. To více než cokoli jiného znovu popírá tezi, že konzole by měly být kvůli mobilům a tabletům mrtvé. I kvůli tomu, že hráči prý o Vánocích strávili s Xboxem více času než kdykoli předtím (navzdory výpadku, a díky 18 milionům odehraných her v MP betě Halo 5).

2) Na Xbox One se v listopadu a prosinci v USA prodalo více kusů her než pro pro kteroukoli jinou konzoli této generace.

3) Po vyhrožování o zvednutí ceny X1 na původní hladinu ji Microsoft zase nyní vrátil zpět na vánočních 350 dolarů. S tím se pojí vtipy, které začaly kolovat po herní scéně: "Co padá častěji? Cena Xbox One nebo PlayStation Network?" :)

4) Xbox 360 se v USA stal celkově nejlépe prodávanou konzolí ze sedmé generace.

5) Příští středu 21. ledna na slavnostní akci s oznámením Windows 10 dojde řada i na PC hraní, slíbil Phil Spencer z Microsoftu: "Naším cílem je, aby hraní na domácích počítačích vzkvétalo. Windows 10 k tomu přispějí a hraní v tom sehraje svou úlohu."

Cover image for YouTube videoPhil Spencer Discusses 2015

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments