Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Z vašeho Xbox One můžete streamovat hry na PC s Windows 10

+ PC verze Fable Legends, Xbox aplikace.

Microsoft před okamžikem na jeho slavnostním představení operačního systému Windows 10 ohlásil novou přelomovou funkci.

Z vaší konzole Xbox One budete moci streamovat jakékoli hry do zařízení s Windows 10, tedy na PC a tablety.

Druhou novinkou je vznik PC verze onlinovky Fable Legends, která dosud měla být jen pro Xbox One a bude běžet i na Windows 10 (na starších operačních systémech těžko).

Navíc bude podporovat rozhraní DirectX 12 a cross-play, tzn. hráči na PC a Xbox One budou moci hrát společně v jednom a tom samém světě. Vydání platí koncem letošního roku.

V závěru akce v Redmondu přišla na řadu i oficiální Xbox aplikaci pro Windows 10, jak se očekávalo po starším úniku. Můžete s ní komunikovat s uživateli Xbox Live textově i hlasově napříč platformami PC a Xbox. Hodí se i to, že aplikace zpřístupní uživateli Windows 10 achievementy a nahrávky z her (Game DVR klipy), stejně tak se přes ní mrknete na seznam přátel či jejich aktivitu.

Microsoft si od tohoto kroku slibuje "odemknutí potenciálu Xbox Live a růst tamní sociální sítě". Uživatelé Windows 10 si třeba budou moci uložit posledních 30 vteřin z hraní na Xbox One, editovat je na PC v nějaké speciální střižně a pak je uploadovat zpět na Xbox Live.

Překvapením večera bylo, když xboxový šéf Phil Spencer zmínil pro ně konkurenční službu Steam, že prý na Windows 10 běží báječně a nebudou ji tedy nijak znesnadňovat život.

Za pozornost stojí i jiné dnešní oznámení: upgrade na operační systém Windows 10 bude zdarma dostupný po první rok od uvedení pro všechny stávající majitele Windows 7 a 8.1 (detaily zatím nejsou známy, událost stará ani ne hodinu). Nebo ohlášení prohlížeče Project Spartan, moderního následníka Internet Exploreru zabudovaného ve Windows 10, s nímž můžete označovat části stránek myší či prstem a pak to snadno sdílet na sociální síti. Prohlížeč také umí nový čtecí režim, ve kterém se zřejmě odstraňují reklamy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments