If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 23. ledna

Proč nesrovnávat odbyt Vetřelců, více Win10 exkluzivit, video z Homeworldu, propouštění na herních webech...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- SEGA se dodatečně vyjádřila k porovnávání odbytu Alien Isolation (1 milion za 3 měsíce) a Alien Colonial Marines (1,3 milionu za poloviční dobu). Prý je nelze poměřovat, protože u Isolation šlo o prodeje hry koncovým zákazníkům, kdežto u CM jen o expedici do obchodů, údaj z finanční zprávy pro investory. Čili Isolation na tom není tak špatně, jak to vypadalo.

- Na nedělní výstavě PAX South předvede Gearbox první video z hraní Homeworld Remastered.

- Čekejte více her od studií Microsoftu, které jsou exkluzivně určeny pro Windows 10, vyplývá z prohlášení, že "Fable Legends jsou první z mnoha sérií od Microsoft Studios mířících na Windows 10". Že by tedy Age of Empires rovněž jen pro Win10?

- Od dnešních 10:00 do pondělí 26. ledna budou všichni uživatelé PlayStation Network moci nakupovat s desetiprocentní slevou, která je tou kompenzací za vánoční výpadky. Bohužel není uplatnitelná na předobjednávky.

- Patche pro Halo: The Master Chief Collection budou odteď radši procházet veřejným betatestováním, než vyjdou pro všechny. Akce se ale týká jen Američanů a účastníků Xbox One preview programu.

- Scénárista Resident Evil 3 se nechal slyšet, že by se děsně rád podílel na případném remaku, jako to potkalo jedničku. Film Resident Evil s podtitulem The Final Chapter se začne natáčet v srpnu, prozradila hlavní protagonistka Milla Jovovich, na kterou se čeká kvůli jejímu druhému těhotenství.

- Legendární designér Sid Meier si raději nové nápady sám naprogramuje, než aby je na někoho delegoval a byla padesátiprocentní šance, že to bude k ničemu. Novinku Starships vyvíjí jen s pětičlenným týmem všestranných vývojářů, aby se dalo více experimentovat než u vysokorozpočtových AAA her, kterých prý bude čím dál méně. Ale do programu Early Access se moc nehrne kvůli negativní kritice hráčů, kteří nemají ponětí o záměrech, takže hru testuje jen u kolegů ve studiu.

- Provozovatel herních webů Defy Media musel propouštět z GameTrailers, The Escapist a GameFront kvůli tamnímu snižování rozpočtu. V poslední době to je už několikátý takový případ po zavření CVG a Oficiálního Nintendo Magazínu či propouštění v GameSpotu či Polygonu.

- Tvůrce série Syphoon Filter a Uncharted Golden Abyss z pobočky Bend pod Sony tvrdí, že pracuje na nové PS4 hře, která vyždíme její výkon tak, jako dosud ještě žádná hra.

- Na GOG dorazila druhá vlna Star Wars her, konkrétně Empire at War Gold, Rebellion a Rogue Squadron 3D. Koncem měsíce se pak objeví Republic Commando, Dark Forces 2 a Starfighter.

- Xbox One zažil v Japonsku nejhorší týden, když se ho tam prodalo jen 300 kusů. Co by za to asi Česká republika dala...?

- Pokud uvažujete o pořízení Star Citizen, měli byste to stihnout do 1. února, protože pak bude hra pro Evropany dražší kvůli přidání DPH.

- Playman oficiálně potvrdil naše info, že čeština do Assassins Creed Rogue na PC nebude (předtím se to ještě nevědělo ani nikde nepsalo).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments