If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hodina za volantem cisterny v American Truck Simulator

Brázdění prosluněné Kalifornie s českými ručičkami.

Pražské studio SCS Software, která není tak na očích, ale dokázalo toho více než kterékoli jiné, vypustilo hodinu hraní z jejich nadcházejícího American Truck Simulatoru, nástupce neuvěřitelně populárního Euro Truck Simulator 2. Varuje, že jde o záběry z rané alfaverze, přesto tak ani nevypadá. Řada vlastností i prostředí se ještě prý může změnit, což příliš nekoliduje s plánovaným vydáním už 20. února.

Cover image for YouTube videoAmerican Truck Simulator - Alpha build 0.1.60 gameplay

Brázdit Kalifornii zde budete zpoza volantu a plně animované palubní desky (i s funkční GPS navigací) s extra dlouhou cisternou, s níž je parkování na vyhrazené místo docela těžkým úkolem. Na výběr bude samozřejmě celá řada typických amerických trucků, ke kterým ji připojíte.

Co se myslím tvůrcům dokonale povedlo, je vystihnutí barevné palety jako ve skutečnosti, když často svítí velmi ostré slunce a ne nadarmo se to tam jmenuje Sunshine State. Krajina je ve hře patřičně vyprahlá, jen s pár keříky u země, a buď totální placka nebo jen mírně zvlněná holými kopci - značný rozdíl oproti členitějšímu a zalesněnému středu Evropy z předešlých her.

Městečka s palmami jsou zase řádně rozlezlá do šířky, když nikoho netrápil nedostatek prostoru. Odpovídají i semafory až za křižovatkami, typická žlutá dvojitá čára uprostřed silnice, široké nekonečné dálnice, místní značky osobáků, žluté školní autobusy, dopravní cedule a další americká poznávací znamení. Rozhodně nikdo nemůže říct, že by šlo jen o reskinovaný ETS2.

Níže starší obrázky, ještě bez nového systému nasvícení ze skandinávského DLC pro předešlou hru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments