If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak dopadly recenze Life is Strange?

První epizoda už je venku.

Úplně obyčejné starosti dospívající dívky v realistickém prostředí amerického maloměsta s výborným vykreslením postav a vyprávěním příběhu, který asi už někdy zažil každý z nás, když se mu ztratil kamarád z dětství a vydal se ho hledat.

Tak nějak se dají shrnout recenze dnes vycházející první epizody adventury Life is Strange, která si z nich většinou odnáší vyšší osmičky, např. od Polygonu, Game Informeru, Destructoid, Gamereactoru či PSU. Zčásti i kvůli nostalgii, když si redaktoři vzpomněli na atmosféru jejich studií na škole. Nový startovní trailer:

Cover image for YouTube video

Epizoda je prý dvě až tři hodiny dlouhá, což je určitě více, než se předpokládalo. Schopnost hrdinky přetáčet čas zpět se v recenzích považuje za vítané oživení tradičních příběhů, jen podle GameSpotu s nejnižší udělenou sedmičkou kazí vyprávění a shazuje váhu vašich voleb, když se můžete tak lehce vrátit zpět a situaci napravit. Tyto možností rozhodnutí v různých situacích, které hra v závěru rekapituluje jako ve Walking Dead a nutí k vyzkoušení jiného průchodu, už dnes tak zvláštní nejsou a všichni vám v nich prý zde připadají jako viníci.

Recenzenti ve světě se shodují, že až na maličkosti jako špatná synchronizace dabingu s pohybem úst teenagerek jde o velmi slibný začátek celé plánované řady pěti dílů. Oceňují i to, že po dohrání úvodu nedokáží odhadnout, kterým směrem se vše příště vydá a těší se na jeho pokračování.

Life is Strange vyšlo jen digitálně pro všechny platformy za pouhých pět eur a dokonce je k mání i krátké demo. Více ve včerejším deníčku nebo úvodních 20 minutách hraní.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Life is Strange

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments