Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyhněte se Heroes of Might and Magic 3 HD, radí hráči

Trpí mnoha problémy a chybí obsah.

Ani tento start se UbiSoftu nezdařil. Předělávka patnáct let staré fantasy strategie do modernějšího kabátku vyšla včera za necelých pět stovek a uživatelské recenze na Steamu přetékají negativními hodnoceními. Co se v nich obvykle píše?

Heroes of Might and Magic 3 HD v současnosti trpí mnoha technickými problémy, ať už se týkají nefunkčního systému multiplayeru s novým loadováním na konci každého tahu, rozbitého rozlišení obrazovky (např. není podporován monitor 1920x1080), lagováním myši, chybějící hudbou v cutscénách kampaně nebo podivným ovládáním na mapě.

Tyto věci může opravit nějaký patch, ale horší jsou chybějící funkce ve hře oproti originálu. Zcela absentuje náhodný generátor map, což zhoršuje trvanlivost. Nenajdete tu datadisky jako v Complete edici ani podporu hraní po lokální síti. Čeština v základu není, musíte si ji dostáhnout ze Steamu dle tohoto návodu.

Watch on YouTube

Tvůrci remaku ze studia DotEmu pro UbiSoft se k problémům vyjádřili takto: "Mějte na vědomí, že používáme nový engine a i když je původní hra z roku 1999, upravili jsme zdrojový kód a budeme vám poskytovat nezbytné opravy. Jinak můžete kontaktovat zákaznickou podporu UbiSoftu."

Mnozí hráči raději doporučují, ať si spíš pořídíte levnější kompilaci původních Heroes 3 s přídavky z GOG nebo ať sáhnete po neoficiálním HD modu do originálu, pokud chcete mít hezčí grafiku, která je prý tím jediným, co je na této nové HD edici přínosné.

Read this next