Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Rise of the Tomb Raider ze Sibiře

Aktualizováno o další detaily o náplni hry.

UPDATE - do článku byly ve 20:20 přidány další odstavce s více detaily o náplni hry:

Časopis Game Informer dnes večer přišel s opravdovou peckou, když odhalil, že xboxová exkluzivita Rise of the Tomb Raider se bude odehrávat většinou ve zmrzlé pustině Sibiře (vedle minimálně ještě jedné lokality někde po světě). Hlavním vaším protivníkem bude tentokrát nehostinné prostředí s ledem, sněhem i horami (že by trochu Far Cry 4?), které je v GI ukázáno na vůbec prvním screenshotu:

Lara tam má hledat ztracená tajemství nesmrtelnosti, v čemž bude čelit novému nepříteli, kterým je tajné společenství, potají přežívající od minulého dílu série, odkud se jinak vrátí postava Jonaha.

Vybavena bude novým náčiním (např. obouruční horolezecká výbava), s nímž dokáže lovit a prozkoumávat svět. Tvůrci z Crystal Dynamics se chtějí soustředit na více hrobek s logickými hádankami. Přímo do nich bude integrován boj a výzvy s překonáváním překážek, přesto pořád budou realistické (žádné úlety). Představit si prý máte vložené víceúrovňové puzzly jako ve starých Tomb Raiderech.

Hrdinka nově dokáže sbírat oblečení a byliny, které ji pomohou k uzdravení, vedle minerálů a surové kůže. Bude si také umět sama vyrobit vystřelovací hák z lana a cepínu, schovávat se v keřích, plavat pod vodou i lézt po stromech.

Co se týče bojů, budete si je muset více dopředu naplánovat, ačkoli to zase nechápejte jako stealth postup, ten zde není cílem. Game Informeru prý boje připomínaly The Last of Us. Lara má disponovat různými druhy luku (ve hře najdete vícero zbraní od každého typu) a nástroji, které odlákají nepřítele tam, kde je zrovna potřebuje mít.

Nepřátelé, kteří se vám klidně mohou vypařit z hledáčku uprostřed střetu, budou reagovat na rozmary propracovaného systému počasí. To ostatně platí i pro zvěř, která se má také chovat dle aktuální denní doby. Dvakrát až třikrát větší mají být huby neboli základny (thx Shinobi602).

Square Enix pro Game Informer řekli, že hra má stejně vysoké ambice jako minulý díl, který by ráda překonala a že už nebude hráči tolik vysvětlovat, o čem že tahle série je. Vydání Rise of the Tomb Raider se plánuje na letošní Vánoce, kdy se utká tváří v tvář s Uncharted 4 na PS4 díky časové exkluzivitě X1 a X360. Novinkou k tomuto z dneška je pouze vyjádření vývojářů pro časopis, že "nevylučují verze pro další konzole někdy v budoucnu" - více o hře v kompletním zpravodajství Eurogameru.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rise of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments